Suçlu Bulundu!

07.01.2015
999
A+
A-

Suçlu, Kaman.

Suçlu, Kamanlı.

Kaman ilçemizin içinde bulunduğu çıkmazla ilgili gazetemiz sütunlarında dile getirdiğimiz sıkıntılardan; Devlet Hastanemizin içinde bulunduğu durum, kamu kurumlarının birer birer kapanması, milli eğitimde müdür ve müdür yardımcılığı atamaları, lokali kapatılıp sokağa ya da kahvehane köşelerine atılan öğretmenler, mantar gibi türeyip her bi şeyi satan market zincirleri sonucu can çekişen ilçe esnafı ile sosyolojik ve ekonomik buhran içerisinde kıvranan hemşerilerimizin tüm sorumlusu bulundu.

Evet, sorumlu bulundu.

İlçemizin sorunlarını dile getirdiğimiz gazetemizin haberlerini, Kaman sevdalısı hemşerilerimiz kurdukları sosyal ağlardaki sayfalarında sıklıkça gündeme getirerek; belki birileri görürde sıkıntılarımıza çare arar, belki daha zeki insanlar halimizi görürde bize akıl ve proje sunar diye paylaştılar. Takipçilerinden öneri ve görüşlerini beklediler.

Kamanla ilgili 50’den fazla sitede ve Kırşehir’de de yayın yapan yerel basında da sık sık haber yapılan ve gündeme getirilen sorunlar yumağı karşısında şu ana kadar iktidar ve muhalefet partileri dâhil olmak üzere idareci ve yöneticilerimizden de en ufak eleştiri, öneri ve açıklama çıkmadı.

Tam umudu kesmiş iken sosyal ağ platformlarında kalemşörlük yapan bir birinden aydın insanlarımız (!) Kaman’ın içine düştüğü durumunun analizi yaparlarken sorumlu ve suçlu olarak Kaman’ı ve Kamanlıları işaret ettiler.

İşte, Kamanın ya da Kamanlının suçu. Yorumlardan sadece bir kaçı: (Yorumlar yazıldığı gibi alınmıştır. İmla ve yazım hatası gibi düzenlemeler yapılmamıştır.)

(Not: Tırnak içerisine yazılanlar internetteki sosyal ağlarda yorum yapanlar aittir.)

hangi parti basa gecerse o devlet olur sen halk olarak partinin kuyunu kazarsan o partide gelip senin benim ilcemde hizmet yapmaz hangi partiye oy verdigiseniz kaman olarak gelsin yapsin yollari gelsin acsin cezaevini kaman halki olarak hangi parti iktidarsa ona oy verilmesi lazim bak gor ozaman hizmet varmi yokmu diye kusura bakmayin ama biraz akil mantik olmasi lazim bir insanda biz kaman toplum olarak veriyoruz mhpýe ne yapt bu zaman kadar allah icin soyleyin ak pati olasydi bak ne fabrikalar gelirdi”

akpıar vede kaman milletvekilini çıkaramazsa öyle olur tabi .çiçekdaglılar.alıyo yardımı millet vekili oralı galiba. vekil ya akpınarlı yada kamanlı olmalı”

kapatılma nedenlerini aynaya bakıp görmek lazım.”

“Bi taraf olmayan bertaraf olur mantık bu.”

Azınlıkta olan bu yorumlara karşın çoğunluk ise Kaman’ın cezalandırıldığına inanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hemşerimiz Göksel Kara’nın Yazısı: Yolumuz Gurbete Düştü

Bu yorumların haricinde binlerce kişi de Kaman’ın ve Kamanlıların cezalandırıldığı görüşünde hem fikir olduklarını beyan ederek tepkilerini dile getirirken; sessiz kalınmamasını ve protesto dahil bir çok öneride de bulunmuşlar.

Yalnız yorumların genelinde dikkatimizi çeken konu ise sadece siyasi vurgu yapılması. Ne yazık ki, ötesinde somut öneri ve proje yok.

Şimdiye kadar ilk ve tek tepki muhtarlardan geldi. Kaman Merkez de bulunan 11 mahalle muhtarlarından 10’unun bir araya gelerek güç birliği oluşturulması çabaları ve Kamanlı vekillerin meclise gönderilmesi önerileri ise Kamanlı hemşerilerimizde henüz yeterli ilgili ve birlikteliği sağlamış değil.

Sonuç olarak;

Suçlu, iktidara oy vermeyip muhalefete oy verenler..!

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.