100 Yıllık Destan, “Güneş Ufuktan Şimdi Doğar”

Varlık ve beka mücadelesinin verildiği bir dönemde Türk’ün yeniden Ergenekon’dan çıkışının adı olan bayramımız kutlu olsun. Nice 100’üncü yıllara.

21.05.2019
614
A+
A-

Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100’üncü yılında Türkiye ağırlaşan iç ve dış tehditlere karşı karşıya. Türk milletinin çözüm için yine Atatürk’te birleşmekten başka yolu yok. Bu amaçla yurdun dört bir yanından gelen sosyal medya mesajlarında sağcısı solcusu, dincisi dinsizi demeden hep birlikte Atatürk’te buluşan gençler ülkemizin aydınlık geleceğinin birer parlayan meşalesi olarak yine Ata’nın izinden gideceklerini haykırmaktalar.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşinin yakmak için Samsun’dan Anadolu’ya ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinden bu zaman tamı tamamına 100 yıl geçti. Kurtuluş meşalesinin tutuşturulmasının 100’üncü yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da dar kapsamlı bir programla kutlandı.

Kaman’daki bayram kutlamalarına yine bir şehit acısı damgasını vurdu. 14 Mayıs Salı günü Hakkâri’de alçaklar tarafından şehit edilen 26 yaşındaki Tatık Köylü hemşerimiz Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’nin ve bugüne kadar yine verdiğimiz çok sayıdaki terör kurbanlarının ağırlığı altında gerçekleştirilen kutlamalar, 19 Mayıs Pazar günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törene, Kaymakam Murat Girgin ve Belediye Başkanı Necati Çolak’ın yanı sıra ilçe protokolü, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katılırken, halktan ilgi ve katılımın olmaması gözlerden kaçmadı.

Çelenk töreninin ardından Kültür Merkezinde devam eden kutlamalara geçiş sırasında protokol, öğrenciler ve Kamanlı gençler tarafından oluşturulan kortej ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte İstiklâl Caddesi üzerinde bulunan Şehit Uzman Çavuş Zekeriya Zencirli’nin taziyesinin alındığı şehit babası Hamza Zencirli’nin evinin önüne kadar yürüdü. Kortej burada Kur’an-ı Kerim okutup dualar ettikten sonra helallik istedi.

Kültür Merkezinde ise Gençlik ve Spor Müdürlüğünün düzenlediği programda Kaman Ağırlaması oyunu, şiirler, halk oyunu gösterileri ve spor gösterileriyle son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman İlçe Nüfusu 21 Bin 285

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devletimizin bekası için şehit olan ecdadımızı rahmet, minnet, dua ve saygıyla anıyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene… / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.