100 yıllık yürüyüş…

Ata’nın izinde 900 km.lik Milli Mücadele Yolu’nu yürüyerek kat edecek olan Osman Kemal Ağaoğlu, Kaman ilçemize geldi.

24.12.2019
824
A+
A-

Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde Samsun’dan Ankara’ya olarak adlandırdığı yürüyüşü kapsamında Kurtuluş Mücadelemizin mihenk taşları arasında yerini alan ilçemiz Kaman’a gelen Osman Kemal Ağaoğlu, 34 gün sürecek olan sessiz sedasız sürdürdüğü yürüyüşünü 27 Aralık’ta Ankara’da tamamlayacak.

67 yaşındaki memur emeklisi ve Dere Tepe Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcusu Osman Kemal Ağaoğlu, dört etap olarak başladığı yürüyüşün ilk etabına 22 Mayıs’ta Samsun Tütün İskelesi’nden başlamıştı.

1919 koşullarında var olan yolların bugünkü hali üzerinde yapacağı yürüyüşe, 10-12 Haziran’da Havza-Amasya, 18-27 Haziran’da Amasya-Sivas etabıyla devam etmiş ve 18-27 Aralık’ta Sivas-Ankara etabı ile tamamlayacak.

Sivas’tan çıktığı yolun son etabında Erzurum, Kayseri, Hacıbektaş, Mucur, Kırşehir, Kaman, Bala ve Beynam rotalarıyla devam ederek 27 Aralık’ta Ankara’da Atatürk Seğmenler Parkı’nda son bulacak.

Pazar günü Kaman’dan transit geçiş yapan Ağaoğlu, yaptığı açıklamada; “2019 yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda tarihi öneme haiz bir dönüm noktası olan 1919 yılının yüzüncü yıldönümüdür. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Samsun Tütün İskelesinde Anadolu topraklarına ayak basmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşının üstünden tam 100 yıl geçmiştir.  Ne mutlu o yüce insana ki kurduğu Türkiye Cumhuriyeti her türlü badireye rağmen hala dimdik ayaktadır. İlelebet var olacaktır. Ben de  DereTepe Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü adına başlattığım bu yürüyüşle bu önemli tarihin ve harekâtın anısına ve o ruhun yaşatılmasına katkı sunmak istedim.” dedi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaymakam Özcan Çoruma gitti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.