101 yıldır Korkmadan…

İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin 101. yıldönümü Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program ile kutlandı.

16.03.2022
1.119
A+
A-

Kaman’da 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

İstiklâl Marşımızın kabul edilişinin 101. yıldönümü Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen program ile kutlandı.

12 Mart 2022 gününün hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 11 Mart 2022 Cuma günü Saat 10.30’da İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşma ile devam etti. İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda şiirlerin okunması, sinevizyon, tiyatro ve oratoryo gösterimleri yapıldı. “Dillerde Akif, Yüreklerde Hürriyet” temalı program kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programına Belediye Başkanı Necati Çolak, İl Genel Meclisi Üyesi Emre Demirci, Jandarma Komutanı Ali Alp, Emniyet Müdür Vekili Komiser Veli Eşgioğlu, Milli Eğitim Müdürü Halil İman, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Demirel, bazı protokol üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan eser, 12 Mart 1921’de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı Anadolu’da Milli Mücadele devam ederken yazdı. Türk milleti ve askerinin yürekliliği ve bağımsızlığa olan tutkusunu anlatan İstiklal Marşı, bugün 101 yaşında.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve Osman Zeki Üngör tarafından bestelenen bağımsızlığımızın timsali olan ve “Korkma” diye başlayan Milli Marşımız olan İstiklal Marşı Türk’ün düşmanlara karşı verdiği mücadeleyi en anlamlı şekilde ifade ediyor. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaymakam Girgin’den Gazetemize Ziyaret
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.