102. Yıldönümü Gururu

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Atatürk’ün Kaman’a teşrifleri ve Sarıkamış Harekâtının yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

22.12.2021
771
A+
A-

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Atatürk’ün Kaman’a teşrifleri ve Sarıkamış Harekâtının yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

102. YILDÖNÜMÜ GURURU

“Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk ilçemize gelmiş ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanmıştır. Gazi Mustafa Kemal’i ağırlamanın sevincini yaşayan Kaman halkı birlik ve beraberlik içerisinde onu bağrına basarak, şehrimizi onurlandırmasının mutluluğunu yaşamışlardır.

Bugün bizlerde Atatürk’ün ilçemize teşrifinin 102. yıldönümünü ayrı bir gurur ve kıvanç vesilesi olarak coşkuyla kutluyoruz. Bir yandan da onun ülkemiz için gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine, emin adımlarla ilerlemenin gururunu yaşıyor ve bu yolda var gücümüzle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

90 BİN KAHRAMANI ANIYORUZ

“22 Aralık 1914 ila 15 Ocak 1915 tarihleri arasındaki Osmanlı-Rus savaşı sırasında Sarıkamış’ta bulunan Allahuekber Dağları’nda, yurdumuzun dört bir yanından gelen 90 Bin kahraman askerimiz, vatanları uğruna canlarını hiç düşünmeden feda etmişlerdir. Bu harekât bizlere Mehmetçiğin vatanı için her koşulda gözünü kırpmadan mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Bugün de bizler bu fedakârlığın bilincinde olarak kahraman şehitlerimizin izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatanımız için her koşulda çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış Harekâtının 107. yılında, yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  MHP Seçim Bürosu Açıldı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.