102 Yıllık Destan: “Güneş Ufuktan Şimdi Doğar”

Varlık ve beka mücadelesinin verildiği bir dönemde Türk’ün yeniden Ergenekon’dan çıkışının adı olan 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun.

19.05.2021
704
A+
A-

Varlık ve beka mücadelesinin verildiği bir dönemde Türk’ün yeniden Ergenekon’dan çıkışının adı olan 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşinin yakmak için Samsun’dan Anadolu’ya ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinden bu zaman tamı tamamına 102 yıl geçti. Kurtuluş meşalesinin tutuşturulmasının 102’inci yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da koronavirüs önlemleri kapsamında dar kapsamlı bir çelenk programı ile kutlanacak.

Küresel salgın ve ağırlaşan ekonomik sıkıntılar gölgesindeki kutlamalar, 19 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla gerçekleştirilecek.

Sosyal mesafe ve virüs tedbirleri kapsamında başka bir etkinliğin gerçekleştirilmeyeceği 19 Mayıs akşamı kutlamalarının tüm halkı kapsaması amacıyla ülke genelinde saat 19.19’da evlerin balkonlarından ve camlarından bayrak sallayarak İstiklâl Marşımızın okunması etkinliği gerçekleştirilecek.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devletimizin bekası için şehit olan ecdadımızı rahmet, minnet, dua ve saygıyla anıyoruz. Bu vesile ile tüm Kaman halkımızı ellerinde bayraklarıyla İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene… / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Emre Demirci’den İftar
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.