104 Yıllık Meşale Yanmaya Devam Edecek

Milletimizin Varoluş Ayaklanmasının 104. Yılı Kutlu Olsun

20.05.2023
464
A+
A-

Milletimizin Varoluş Ayaklanmasının 104. Yılı Kutlu Olsun

Varlık ve beka mücadelesinin verildiği bir dönemde Türk’ün yeniden Ergenekon’dan çıkışının adı olan 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ateşinin yakmak için Samsun’dan Anadolu’ya ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinden bu zaman geçen 104 yıl içerisinde tutuşturulan meşale aynı ruh ve kararlılıkla yanmaya devam ediyor. Güneşin yeniden ufuktan doğmaya başlamasının ve bir milletin yeniden varoluş ayaklanmasının 104’üncü yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da adına yakışmayacak şekilde oldukça sade bir törenle kutlandı.

Kutlamalar, 19 Mayıs Cuma günü saat 9.30’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı ve sona erdi.

Aynı gün Cuma Namazı münasebetiyle okunan hutbede de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anılmaması milletimizin vicdanlarında acı bir hatıra olarak yerini aldı.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak başta Başkumandanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, devletimizin bekası için şehit ve gazi olan rütbesiz askerinden destan yazan kadınlarımıza ve oy 15’li türküsündeki çocuklara kadar tüm kahraman ecdadımızı rahmet, minnet, dua ve saygıyla anıyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene…

Haber / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ankara'da Kuyumcu Hemşerimiz İşyerinde Öldürüldü
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.