19 Mayıs’a tek çelenkli kutlama

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da Perşembe günü saat 10.00’da yağmur altında sadece Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla kutlandı.

25.05.2022
681
A+
A-

Varlık ve beka mücadelesinin verildiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 103’üncü yılında cennet ülkemiz, ağırlaşan ekonomik sıkıntılar ve yine iç ve dış tehditlerle karşı karşıya.

Büyük Önder Mustafa Kemal’in bağımsızlık ateşini yakmak için Samsun’dan Anadolu’ya ayak bastığı 19 Mayıs 1919 tarihi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmakta. Tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da Perşembe günü saat 10.00’da yağmur altında sadece Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla kutlandı.

ÇOLAK MESAJ YAYINLADI

Kaman Belediye Başkanı Necati 19 Mayıs dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Çolak, mesajında; “19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti için önemli dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Samsun’da başlayan Milli Mücadele hareketi başarıya ulaşmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin, ‘bağımsız ve hür yaşama’ hedefi bir kez daha gerçekleşmiş oldu.

Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği ve ‘Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini gençlerimiz daha iyi anlamalıdır. Toplum olarak genç bir nüfusa sahip olmamız, ülkemiz için çok büyük bir fırsattır. Cumhuriyetimizin 103. kuruluş yılı olan 2023 hedeflerine ve ecdadımızın Anadolu’ya girdiği Malazgirt Zaferi’nin bininci yılı olan 2071 hedeflerine emin adımlarla yürüyebilmemiz için ideali olan ve iyi eğitilmiş gençlere ihtiyaç var. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım,” dedi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ulusal Bilek Güreşi ve Satranç Turnuvaları düzenlendi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.