2 Okul 2.Dönemde Hizmete Girdi

Melikşah ve Yenihayat yeni döneme yeni binalarında başladılar

06.02.2019
605
A+
A-

Melikşah ve Yenihayat yeni döneme yeni binalarında başladılar

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kırşehir l Özel İdaresi Bütçelerinden yapılan Melikşah ve Yenihayat Ortaokulları, 4 Şubat’ta başlayan ikinci yarıyılda eğitim ve öğretime başladı.

Kaman’da 2016 yılında yapımına başlanan ve toplamda 12 Milyon Lira’dan fazla bir paraya mal olan, 3 katlı 24’er derslikli konferans salonları ve çeşitli laboratuarları ile birlikte kullanıma açılan Melikşah ve Yenihayat Ortaokullarını ziyaret eden Kaymakam Murat Girgin, okul idarelerinden bilgi alırken öğrencilerle de sohbet etti.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının 2. Döneminin başlaması nedeniyle 4 Şubat Pazartesi günü Kaymakam Murat Girgin, beraberindeki Milli Eğitim Müdürü Halil İman, Yenihayat Ortaokulu Müdürü Murat Keskin, Melikşah Ortaokulu Müdürü Doğan Ata ve okul öğretmenleriyle birlikte her iki okula da hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdi.

Yenihayat Ortaokulunda düzenlenen bayrak töreninde öğrencilere ve ailelerine hitap eden Kaymakam Girgin, yeni okul binalarının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek ilçemiz eğitimine hayırlı olmasını diledi. Girgin, her iki okul ziyaretinde de öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelip sohbet etti.

DERS ZİLİ ÇALDI

Yarıyıl tatilinin ardından 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başladı. Öğrenciler için yaz tatili 14 Haziran 2019 Cuma günü başlayacak.

SINAVLAR

Milli Eğitim Bakanlığınca Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav, 1 Haziran’da gerçekleştirilecek. 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak sınav, iki bölüm halinde ve aynı gün uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

ÖSYM’nin internet sitesinden duyurulan takvime göre de 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) 1. oturumu (TYT) 15 Haziran’da, 2. oturumu (AYT) ile Yabancı Dil Oturumu 16 Haziran’da yapılacak. YKS başvuruları 12 Şubat – 6 Mart’ta alınacak. YKS için geç başvuru tarihi ise 19 Mart olarak belirlendi. Sınav sonuçları ise 18 Temmuz’da açıklanacak. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Toprak Dede’nin adı Kaman’da yaşatılacak
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.