2020 yılının son Meclis Toplantısı yapıldı

2021’de içme suyuna zam yapılmazken, diğer harç ve tarifelere %10 zam kondu

09.12.2020
981
A+
A-

2021’de içme suyuna zam yapılmazken, diğer harç ve tarifelere %10 zam kondu

Kaman Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 Aralık 2020 Perşembe günü saat 16.00’da Belediyenin üst katındaki Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İki Meclis Üyesinin mazereti nedeniyle katılmadığı toplantı Belediye Başkanı Necati Çolak’ın pandemi mücadelesine vurgu yaptığı açış konuşmasıyla başladı. Çolak, konuşmasında; “Bildiğiniz gibi salgın son günlerde artma eğilimine girmiştir. Bu hastalıktan her gün 1-2 hemşerimizi kaybeder duruma geldik. Açıklanan tedbirlere öncelikle uymamız hem de çevremizdekileri uyarmamız gerekmektedir. Biz belediye olarak ilçemizde yer alan toplu taşıma ve taksi gibi araçları sık sık dezenfekte ediyoruz. Bu günde toplantımızı bu sebeplerden dolayı buraya aldık,” sözlerine yer verdi.

SUYA ZAM YOK

Üç gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis Toplantısında; 2021 Mali Yılı Harç ve Tarifelerin belirlenmesi ve 2464 sayılı Belediye gelirleri kanununa göre alınan harçlar maddesi görüşülmesi sonucu, 2020 yılı yeniden değerleme oranı olan yüzde 9.11 oranında, diğer belediye tarife ücretlerine ise yüzde 10 oranında zam yapılması kararı alındı. 2021 yılında içme suyu tarifesine ise zam yapılmaması oy birliği ile kabul edildi.

2021 Mali Yılı Evsel Katı Atık tarifesinin görüşülmesinde ise Evsel Katı Atık Tarifesi, evlerde aylık 6 Lira 95 Kuruş olarak kabul edildi.

Sokak adın değiştirilmesini oluşturan son gündem maddesinde ise Orta Mahalle Çamlık mevkiinde bulunan 624’ncü Sokak’ın isminin ‘Toprak Dede’ olarak bilenen TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca’nın isminin verilmesi kararlaştırıldı. Böylece, 624’üncü Sokak adı ‘Hayrettin Karaca Sokağı’ olarak değiştirildi. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çolak’tan kadınlar günü mesajı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.