2020’de Suya Zam Yapılmayacak

Kaman Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısında 2020’de Suya Zam Yapmama Kararı Alırken, Harçlara %10 Zam Yaptı

11.12.2019
543
A+
A-

Kaman Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısında 2020’de Suya Zam Yapmama Kararı Alırken, Harçlara %10 Zam Yaptı

Kaman Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Aralık Perşembe günü Başkan Necati Çolak başkanlığında gerçekleştirildi.

2019’un son Meclis Toplantısında 2020 yılı harç ve tarifeler ile yeniden değerleme oranları görüşüldü. Resmi olarak açıklanmayan yeniden değerlendirme oranlarının ne olacağı merak konusu. Yeniden Değerleme Oranı, Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksinde meydana gelen ortalama fiyat artış oranı olup vergi harç ve cezalarda bu oran göz önüne alınarak fiyat artışı gerçekleştirilebileceği anlamına gelmektedir. 2018 yılında belirlenen 2019 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 23,73 olarak uygulanırken, 2020 yılında bu oranın yüzde 22,58 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Fakat bu tutar kesin olarak Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenebilecek.

İÇME SUYUNA ZAM YOK HARÇLAR % 10 ARTTI

Mecliste alınan kararla 2020 yılı için içme suyuna ve pazaryeri fiyatlarına zam yapılmayacağı açıklanırken, resmi harçlar ile belediyenin kira, mezar yeri, yol bozma, iş makinesi çalıştırma, imar harcı gibi tarifelerine yüzde 10 zam yapıldı.

Çöp toplama işlerinde maliyeti azalttıklarını belirten Başkan Çolak ve Belediye Meclisi bunun karşılığında Katı Atık Bertaraf Ücretini ise yüzde 40 oranında düşürmeyi planladıklarını ve bunu Ocak ayı Meclis Toplantısında bıraktıklarını açıkladılar. Kaçak su kullanımının önüne geçmek için ise su sayacına müdahale edenlere yönelik Bin TL para cezası kesilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, Kaman Belediye Meclisinden Mucur Belediyesi ve İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyeleri ile Kardeş Belediye olunması kararı alındı.  14 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek Kamanspor ile Mucurspor karşılaşması öncesinde Kardeş Şehir Protokolü imzalanacak. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  MHP çeşme hayratı yaptırdı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.