2021’in ilk meclis toplantısı yapıldı

Doğalgaz, Su Altyapısı ve Su Deposu Yapım Çalışmaları Mart Ayı İtibarıyla Yeniden Başlayacak.

13.01.2021
950
A+
A-

Pandemi nedeniyle iş yapamayan Kaman’da yaşayan Abdal Aşiretinden 64 aileye aylık 500 TL yardım yapılmakta.

Kaman Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi gereğince 2021 yılının ilk toplantısını 7 Ocak Perşembe günü saat 16.00’da koronavirüs salgını önlemleri kapsamında Belediye Binasının en üst katında bulunan çok amaçlı salonda maske ve mesafe kuralına uygun şekilde gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Necati Çolak başkanlığında 8 Ak Partili, 4 CHP’li ve 3 MHP’li Meclis Üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda gündemde yer alan 6 madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Başkan Çolak’ın meclis üyeleri ile Kaman halkının yeni yıllarını tebrik edip “İnşallah yeni yılda ilçemize hayırlı hizmetler ederiz” temennisiyle başlayan Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısının ilk maddesinde yer alan “Sözleşmeli Memurların Sözleşme Ücretlerinin Görüşülmesi” maddesi taban ücretin henüz açıklanmamsı nedeniyle başka bir oturuma ertelenmesi ve görüşülmesi kararo oy birliği ile kabul edildi.

Diğer maddelerdeki, Belediyenin bankalarda bulunan kamu yararına ait hesaplarına haciz ve bloke konmaması için tedbir kararı, Jeotermal kaynaklı Belediyeler Birliği Yedek Üyeliğine Ak Partili Meclis Üyesi Şükrü Sandal’ın getirilmesi, şehir içi dolmuş tarifelerine zam yapılması kararı mevcut tarifelere 50 Kuruş zam yapılması, daha önce 3 yıl olarak yapılan ve süresi dolan pazaryeri tahsisi 1 yıla düşürülerek aynı şekilde devam etmesi oy birliği ile kararlaştırıldı.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan Denetim Komisyonu Seçimi ise kanun gereği gizli oylama yapılarak belirlendi. Oy lama sonucunda oy birliği ile Denetim Komisyonu Üyeliğine Ak Parti’den Aydın Karsavuran, Üçler Güzel ve Davut Uyan, CHP’den Timur Zorlu ve MHP’den Ahmet Uğurlu seçildiler.

TEDAŞ’A BORÇ ÇIKTI

Belediye Meclisinde gündem dışı olarak Meclis Üyelerini bilgilendiren Başkan Çolak, yapılan sayıştay denetiminden sonra eski dönemlere ait olmak üzere Kaman Belediyesi ile birlikte birçok belediyeye borç çıkarıldığını belirterek, TEDAŞ’a çıkan eski borçlar için İller Bankasından belediyemize yapılan ödemeden aylık olarak yaklaşık 20 Bin TL otomatik olarak kesilmeye başladığını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

AŞİRETE AYLIK 500 TL

Davul, zurna ve saz ile müzil yaparak geçimlerini sağlayan ve pandemi nedeniyle tüm gelirlerini kaybeden Kaman’da yaşayan Abdal Aşiretinin tamamına Kaman Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı ile dönüşümlü destek vermeye başladıklarını belirten Çolak; “İlçemizde yaşayan aşiret mensubu 64 ailenin tamamına Belediye olarak aile başı 500 TL ödedik. Ocak ve Mart ayında ise Vakıf kanalıyla yapılacak olan ödemeye Şubat ayında da tekrar biz destek vereceğiz. Daha sonra ise pandemi şartları ve ekonomik duruma göre yeniden değerlendirmede bulunacağız,” dedi.

2 MİLYONLUK YATIRIM

Başkan Çolak, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Geçtiğimiz yıl yatırım programına alınması için çalıştığımız projemiz onaylandı. MEDAŞ tarafından yapılacak olan 2 Milyon TL’lik yatırımla; Yeni Mahalle’de bulunan Mehmet Akif, Lozan, 25 Aralık, Yavuz Selim, Stad, 17.Cadde ve Şehit Nurettin Aslan Caddeleri ile 318, 317, 316, 315, 1033, 1034, 1035, 1037, 1038, Eriş, Hatipoğlu, Çağlayan, Atay, 301 ve 303’üncü Sokaklarda havai hatları yer altına alınacak ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirilecek.

ÇALIŞMALAR MART’TA

Ayrıca, ilçemiz genelinde yarım kalan ve doğalgaz verilmeyen bölgeler için çalışmaların bu yılsonunda tamamlanması planlanmakta. Su alt yapısı ve su deposu çalışmalarımız da diğer çalışmalarla birlikte Mart ayı içinde başlayacak,” dedi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.