29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlayan ve silah arkadaşları ile Türk Milletinin emperyalizme ve gericiliğe karşı yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz.

26.10.2022
517
A+
A-

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlayan ve silah arkadaşları ile Türk Milletinin emperyalizme ve gericiliğe karşı yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyoruz.

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da Cumhuriyetimizin 99. yılı kutlamaları için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Kaman Belediyesi tarafından Cumhuriyet kutlamaları kapsamında konser programı düzenlenecek. 29 Ekim 2022 Cumartesi akşamı Saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanında düzenlenecek olan konserde ünlü sanatçı Havva Öğüt sahne alacak.

ÇELENK TÖRENİ

Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl kutlamaları 28 Ekim Cuma günü saat 13.00’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaymakam ve Belediye Başkanının çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla ile başlayacak.

Kutlama tebrikleri 29 Ekim Cumartesi günü saat 9.30’da Kaymakamlık binasında kabul edilecek, kutlama töreni ise saat 10.00’da İlçe Stadyumunda gerçekleştirilecek.

BAŞKAN ÇOLAK’TAN KUTLAMA MESAJI

Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, 99. yaşını gururla kutladığımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Türk Milleti sarsılmaz imanıyla, vatanı için canını feda ederek vatanımızda düşmana karşı tüm dünyayı kendine hayran bırakacak bir zafere imza attı diyen Başkan Çolak; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman silah arkadaşları ve milletimizle birlikte kazandığımız destansı zaferimiz yüzyıllar boyu var olmaya devam edecektir.

İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderlerini kendi elleriyle yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur.

Kahraman milletimiz geçmişte vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri nasıl yok ettiyse, bu günde aynı şekilde her tür tehdidi ortadan kaldırabilecek güçtedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum,” dedi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bayram sonuna kadar kapalıyız
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.