3 KOP Projesi Kabul Edildi

Kaman’da 3 ayrı KOP Projesi kabul edilerek imzalar atıldı.

12.11.2019
638
A+
A-

Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı 3 ayrı proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi İdaresi (KOP) tarafından kabul edilerek proje imzası atıldı.

Geçtiğimiz hafta KOP Merkezinde gerçekleştirilen törende Kaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Nuh Bektaş’ın hazırladığı “KOP ile Çadırda Koyun Refahı” ile Ziraat Mühendisi Özkan Sarı’nın hazırladığı “KOP ile Gübre Yönetimi – Verimli Topraklar” adlı projeler imzalandı.

İlçe Müdürü Behset Bulanık ve KOP Koordinatörü M. Ümit Yorgacılar tarafından Konya da imza altına alınan proje onay töreninde projeyi hazırlayan Mühendisler Nuh Bektaş ile Özkan Sarı’da hazır bulundular.

İmza altına alınan bu projelerle birlikte Kaman İlçe Tarım ve orman Müdürlüğü tarafından uygulanan proje toplamının 8 adet olduğunu ve bölgemizde en fazla proje uygulayan ilçe olduğumuzun altını çizen Müdür Behset Bulanık, açıklamasında; “Kop ile Gübre Yönetimi ve Verimli Topraklar Projesi’nin toplam bütçesi 139 Bin TL.. Proje ile ilçemizdeki hayvan gübrelerinin tarım arazilerine kazandırılması hedeflenmektedir.  Proje faaliyetleri çiftçi eğitimi, katı gübre dağıtım römorku ve hayvan gübresi kompost yapımını içermektedir. Kop ile Çadırda Koyun Refahı Projesi’nin ise toplam bütçesi 453 Bin TL. Kaman’da 10 adet koyun yetiştiricimize 250 metrekarelik yanmaz çadır vermeyi hedeflemekteyiz. Projelerimizle ilçemiz tarımına toplamda 592 Bin TL. katkı sunmayı, üreticilerimizin bilgi, beceri ve mekanizasyon seviyesini yükseltmeyi, ilçemiz çiftçilerine yeni bir soluk getirmeyi amaçlanmaktadır. 2020 yılında uygulaması tamamlanacak olan projelerimizin ilçemize hayırlı olmasını dilerim, dedi.

Öte yandan, KOP SOGEP Programı kapsamında Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dezavantajlı kadın istihdamına yönelik hazırlanan “Kop ile Üretiyoruz” adlı proje de onaylandı. Proje imza törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İman katıldı.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, ilçemizin ekonomisine ve eğitimine katkı sağlayan projeleri hazırlayan kurumlarımızı ve personellerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gökalp: Kuraklık destek programı halen uygulanmadı!
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.