8 Milyon’a Millet Bahçesi Yapılacak

Kaman Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 3 Mart 2022 Çarşamba günü Belediye Hizmet Binasındaki yeni Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

09.03.2022
1.469
A+
A-

Kaman Belediyesi’nin Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 3 Mart 2022 Çarşamba günü Belediye Hizmet Binasındaki yeni Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

2 Madde’nin görüşüldüğü Mart Ayı Meclis Toplantısında Kaman ilçemize yapılması planlanan Millet Bahçesi yapımı ve kredi kullanımı için Belediye Başkanı Necati Çolak’a yetki verilmesi damga vurdu.

MİLLET BAHÇESİ BÜTÇESİ ONAYLANDI

Bakan’a gösterilen ve açıklanan mal pazarı mevkii yerine mevcut Ziyarettepesi’ne yapılacağı konuşulan Millet Bahçesi’nin 8 Milyon Lira, yani eski parayla 8 Trilyon Lira’ya mal olacağı açıklandı. Kaman Belediyesi tarafından projelendirilen Millet Bahçesi’nin 4 Milyon Lirası Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından karşılanacak, kalan 4 Milyon Lira için ise İlbank’tan kredi kullanılacak. Bu amaçla Meclis Toplantısında Başkan Çolak’a kredi kullanımı ve diğer işlemler için yetki verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet bundan yaklaşık 1 yıl önce, 26 Şubat 2021 Cuma günü Kırşehir ilimize gelerek bir dizi programa katılmış ve burada Kaman’a yapılacak yatırımları ve destekleri de açıklamıştı. Aynı gün Kaman Belediyesi’ni de ziyaret ederek bu açıklamaları burada da tekrar etmişti.

Bakan Kurum açıklamasında; “Kaman ilçemize Ziyarettepe Mahallesindeki mal pazarı ve üstünde bulunan toplam 22 Bin 400 metrekare araziye Millet Bahçesi yapacağız. Kaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımına başlanacak olan projeye hibe desteğinde bulunacağız ve 2023 yılında tamamlanmasını sağlayacağız,” demişti.

DOLMUŞ ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Akaryakıt fiyatlarına ardı ardına gelen zamlardan sonra şehir içi dolmuş ücretlerinin yeniden belirlenmesinin talep edilmesini görüşen Kaman Belediye Meclisi, şehir içi yolcu taşımacılığı fiyatlarını yeniden belirledi.

Karara göre; öğrenci 3 TL, Sivil Tam 4 TL, Müderris Öğrenci 3.5 TL ve Müderris Tam 5 TL olarak açıklandı. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Tarım Kredi’den çiftçiye borç yapılandırması
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Sefat Demir dedi ki:

    Yazık çok yazık.En azından proje değiştirilerek Millet Tarlası yapılıp ekonomiye katkı ssğlanırdı yada gençlerimize istihdam yaratılırdı.Birileri Endüstri 4.0 dediğinde gülmüştük ama bugün daha iyi anlıyoruz.Yazık çok yazık.