96 Konut için 1149 müracaat yapıldı

Kaman’da TOKİ Sosyal Konut Projesi için müracaatlar tamamlandı. Kuraya katılacakların listesi açıklandı ancak Hak Sahipliği Kurası için takvim verilmedi.

07.12.2022
830
A+
A-

Kaman’da TOKİ Sosyal Konut Projesi için müracaatlar tamamlandı. Kuraya katılacakların listesi açıklandı ancak Hak Sahipliği Kurası için takvim verilmedi.

Hükümetin İlk Evim 250 Bin Sosyal Konut Projesi Kapsamında Kırşehir için açıkladığı Kaman’a 96, Akpınar’a 100, Çiçekdağı’na 205, Merkez’e 200, Mucur’a 253 ve Özbağ’a 285 olmak üzere toplam 1.139 konut için başvurular sona erdi.

TOKİ’nin internetten sayfasından edilen bilgiye göre, şu ana kadar ülke genelinde 178 ayrı yerde Hak Sahipliği Belirleme Kurası çekimi gerçekleşirken, yine sitedeki takvime göre 84 yerdeki proje için ise 11 Aralık tarihine kadar kuralar çekilmeye devam edecek.

KURA TARİHİ BELİRSİZ

Kaman ilçemizde nereye ve ne zaman yapılacağı belli olmayan 75 metrekarelik 96 adet Sosyal Konut için 1.149 kişi müracaat etti. Bu müracaatlardan 64 tanesi geçersiz sayılarak iptal edilirken 1.085 kişinin müracaatı ise kabul edildi. Kabul ve ret edilen müracaatların tamamının isimleri TOKİ’nin resmi internet sitesinde yayınlandı. Kaman ilçemiz dahil Kırşehir genelindeki toplam 1.139 konutun Hak Sahipliği Belirleme Kurası hakkındaki ise resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Kaman’dan bu kadar yüksek talep oluşması üzerine TOKİ ile temasa geçen Belediye Başkanı Necati Çolak, ilçemize fazladan 500 konut daha yapılmasını için resmi müracaatta bulunmuş ancak bu girişim içinde henüz bir cevap verilmiş değil. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Öğretmenevi Lokali yeniden hizmette
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.