99. Doğum Günümüz Kutlu Olsun

İçimizdeki hainler temizlenmeye başladıktan sonra resmi bayram kutlamalarında özlenen tablolar yeniden görülmeye başladı. Okullarda iptal edilen bando takımları yeniden çalmaya başlarken, tören alanında gösteriler ve kortej geçişi düzenlendi. Fener alayı ve Cumhuriyet konseri ile coşku doruklara çıktı. Ülke genelinde ve Kaman’da da bayram havası olması gerektiği şekilde yaşandı.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. ” Mustafa Kemal ATATÜRK

İçimizdeki hainler temizlenmeye başladıktan sonra resmi bayram kutlamalarında özlenen tablolar yeniden görülmeye başladı. Okullarda iptal edilen bando takımları yeniden çalmaya başlarken, tören alanında gösteriler ve kortej geçişi düzenlendi. Fener alayı ve Cumhuriyet konseri ile coşku doruklara çıktı. Ülke genelinde ve Kaman’da da bayram havası olması gerektiği şekilde yaşandı.

TEOMAN’la devlet, METEHAN’la ordu olmuşuz. KÜRŞAD’la saray basıp, ALPARSLAN’la Anadolu’ya dolmuşuz. ERTUĞRUL’un otağında uyanıp, OSMAN’la yürüyüp, FATİH’le koşmuşuz. YAVUZ’la namaza durup, KANUNİ’yle kıtalarda coşmuşuz…. MUSTAFA KEMAL’le dünyaya kafa tutup CUMHURİYET’i kurmuşuz…

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE.

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ülke genelinde olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da özlenen ve beklenen büyük bir coşkuyla kutlandı.

Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde başlayan ve silah arkadaşları ile Türk Milletinin emperyalizme karşı yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

Yüzüncü yıla 1 kala gerçekleştirilen 99.yıl kutlamaları, 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 13.00’de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Bayramı ana kutlamaları ise 29 Ekim Cumartesi günü Saat 9.30’da Kaymakam Mehmet Usta’nın hükümet konağında ilçemizdeki protokol üyeleri ile askeri erkânın tebriklerini kabulü ile başladı.

Tebriklerin kabulünün ardından saat 10.00’da İlçe Stadyumundaki kutlamalara geçildi. 99’uncu yıl kutlamaları, Kaymakam Mehmet Usta ve Belediye Başkanı Necati Çolak’ın öğrencilerin ve halkın bayramını tebrik etmelerinin ardından göndere çekilen şanlı bayramız eşliğinde okunan İstiklâl Marşımız ile başladı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Kaymakam Mehmet Usta’nın büyük beğeni toplayan ve ayakta alkışlanan günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mümtaz Hoca’dan Meclis Üyelerine Atatürk Evi Sunumu

KAYMAKAM USTA’DAN GENÇLİĞE HİTABELİ HATIRLATMA VE SU UYUR, DÜŞMAN UYUMAZ UYARISI

“Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nda en büyük bayram olarak bildirdiği Cumhuriyet Bayramımızın 99.yılında hepinizin bayramını kutluyorum,” diyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Mehmet Usta; “Bundan 99 yıl önce Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve milletimizin temsilcisi olan TBMM, Kurtuluş savaşının ardından Cumhuriyeti ilan ederek, milletimizin kendi kendini yönetmesi demek olan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesini hayata geçirmişlerdir,” dedi

“Osmanlı Devletinin gerilemeye başlamasıyla, bitmez tükenmez savaşlarda milletimiz fakir düşmüş, sömürgeci batılı devletler ülkemizi paylaşmak için yarışa girmişlerdir,” hatırlatmasında bulunarak; 1877-78’de Osmanlı Rus savaşında yani 93 harbi ile neredeyse tüm Balkanların elimizden çıkmasına sebep olduğunun ve Trablusgarp Savaşı, Balkan Savaşı, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşları sonunda ülkemizin yok edilme noktasına geldiğinin altını çizen Kaymakam Usta, adeta unutulmaz bir özet tarih dersi verdiği konuşmasında; “Cephelerde ülkemizin yetiştirdiği en iyi eğitimli gençler dahil olmak üzere yüz binlerce gencimiz kaybettik.

Türk Milleti tarih boyunca defalarca devlet kurmuş, defalarca yok olmaktan kurtulmuştur. Cumhurbaşkanlığı forsunda görülen 16 yıldız geçmişte kurmuş ve maalesef yıkmış olduğumuz devletlerimizi temsil etmektedir. 2 Bin 700 yıllık devlet geleneğimizde Sakalarla Hunlardan başlayarak kurmuş olduğumuz her devlet içten ve dıştan gelen darbeler, ihanetler, gaflet, dalalet ve hıyanetler neticesinde yıkılmış, her yıkılış yüz binlerce cana ve mala mal olmuş ve nihayet en sonunda 600 yıllık devletimiz işgale uğramış, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimiz son bir çırpınışla varını yoğunu harcayarak, elinde kalan ne varsa feda ederek, kanıyla ve canıyla vatanımızı düşman işgalinden kurtarmış, yakılıp yıkılan Osmanlı Devletinin küllerinin içinden milletimizi misakı milli sınırları içinde bağımsız ve egemen bir devlete kavuşturmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  MHP Yönetimi Kaman’da toplandı

Sevgili gençler, Büyün Önder Mustafa Kemal Atatürk kurduğu Cumhuriyeti sizlere emanet etmiştir. Bugün vatanımız olan Anadolu toprakları üzerinde bütün dünyanın gözü vardır. Bu topraklarda hiçbir zaman savaş bitmemiştir, bitmeyecektir. Başımıza bela edilen bin bir çeşit terör örgütü dahil gerek Kıbrıs ve mavi vatanda gerekse bugün dört bir tarafımızda ülkemize ve milletimize düşman olanlar bazen açıktan ama çoğu zaman gizliden gizliye ikiyüzlü bir şekilde ülkemizi ve milletimizi yok etmek için tüm gayretleriyle saldırmaktadırlar. Bu sebeple ‘Sü uyur, düşman uyumaz’ sözünü aklınızdan asla çıkarmayın. BüyüK Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde belirttiği gibi ‘Birinci vazifeniz Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.’ Bu vazife bu gün size, yarın da yarının gençlerine düşmektedir. Vatanımızın ve milletimizin düşmanlarını iyi bilmeli ve ona göre hazırlık yapmalısınız. Düşmanlarınız görünen ve görünmeyen yüzleriyle daima ayağınızın tökezlemesini bekliyorlar. Şunu aklınızdan çıkarmayın ki, Kurtuluş Savaşı öncesinde bize dayatılan Sevr Anlaşması yani ülkemizin işgali ve devletimizin yok edilme planı asla sona ermemiştir ve ermeyecektir. Elimizde kalan son vatan parçasını da kaybetmeyelim. Başkalarının gidebileceği bir yer olabilir ama bizim başka bir vatanımız yok. Öleceksek de kalacaksak da her şey bu vatan üzerinde olacaktır.

Kıymetli öğretmenler, idareciler ve sevgili vatandaşlarım. Cumhuriyetin emanet edildiği gençliği yetiştirmek sizin vazifenizdir. Bugün siz vazifenizi yapmazsanız yarın bu gençlik düşmanlarımızın etkisi altına girer ve düşmanlarını dost, dostlarını ise düşman zanneder. Nasıl ki evlatlarınızı ateşten korumak için gerekirse tüm vücudunuzu ateşin içerisine atarsanız onun gibi gençlerimizi her türlü kötülükten korumak için varlığınızı onların önüne siper yapmalısınız,” dedi.

Kutlama programı kapsamında öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okunurken, yine çeşitli okulların öğrencileri tarafından hazırlanan folklor, tekvando, tiyatro ve halk oyunları gibi çeşitli gösteriler de sergilendi. Program, bando takımı eşliğinde Türk Bayrakları ve tüm okulların flamaları ile öğrencilerinin protokolü selamladıkları kortej geçişiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Osman Baki vefat etti

Cumhuriyet Bayramı etkinleri gün boyu çarşı merkezinde gerçekleştirilen fener alayı ve konser etkinlikleri ile devam etti. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.