Ağustos sıcağında dolu yağdı

Sarıömerli Köyü ve çevresinde yaklaşık yarım saat süren gök gürültülü sağanak yağış ve dolu görüldü. Oldukça etkili olan yağış sonrası meyve ağaçları, sebze örtüsü ve yollarda hasar meydana geldi.

31.08.2022
692
A+
A-

Meteoroloji uzmanları son haftalarda özellikle Marmara, Ege ve İç Anadolu’nun Eskişehir ve Ankara çevreleri için yaptığı yerel gök gürültülü sağanak ve dolu uyarıları Kaman’da gerçeğe döndü. Sarıömerli Köyünde dolu yağışı hasara neden oldu.

28 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde güneşli havada birden ortaya çıkan kuvvetli rüzgâr ve toz bulutunun ardından Sarıömerli Köyü ve çevresinde yaklaşık yarım saat süren gök gürültülü sağanak yağış ve dolu görüldü. Oldukça etkili olan yağış sonrası meyve ağaçları, sebze örtüsü ve yollarda hasar meydana geldi.

Hava sıcaklığının 35 derecenin üzerinde olduğu bir anda yaşanan bu doğa olayını köyünden canlı olarak yayınlayan Kaman Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, “Sıcaklığın en yüksek olduğu saat 17.00 sıralarında birden gelişen kuvvetli rüzgârlar sonucu oluşan karanlık bulutlardan bardaktan boşanır gibi yağmur başladı ve ardından kuvvetli dolu yağışı eşlik etti. Yarım saaten fazla süren yağış sonucu köyümüz ve çevresinde küçük çaplı sel ve ciddi hasarlar meydana geldi. Yağışın hemen ardından ise bulutlar dağılırken, sıcaklık yeniden kendini gösterdi,” şeklinde açıklamalarda bulundu. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gurbetçi Şenliği 11 Temmuz’da
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.