Asfalt üretim tesisi açılışı yapıldı

Kaman Belediyesinin 5 Milyon Lira’ya mal ettiği saatte 10 ton kapasiteli Sathi Kaplama Emisyon Tesisi ve Mıcır Yıkama Tesisi 29 Temmuz 2022 Cuma günü Saat 11.00’de yapılan resmi törenle hizmete girdi.

03.08.2022
1.128
A+
A-

Hacıpınar Mahallesi Elbasan Sokak Kuşkalesi mevkiinde Belediyeye ait eski Taş Kırma Tesisine kurulan Asfalt Tesisinin açılış törenine Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kurancılı Belediye Başkanı Adem Bıcakcı, Ak Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Durdu Üngel ve Emre Demirci, MHP Kaman İlçe Başkanı Yılmaz Uzunay, CHP İlçe Başkanı Zeynel Kankal, Belediye Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Mahalle Muhtarları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Asfalt üretim tesisinin hizmete alınması törenin açış konuşmasını yapan Başkan Çolak; “2020 yılında başladığımız içme suyu şebeke hattı altyapı çalışmalarının yüzde 99’unu tamamladık. Yakın bir zamanda geçici kabulünü de alacağız. Doğalgaz çalışmaları da yüzde 80 oranında tamamlandı. Bu tesisimizin açılışı ile asfalt çalışmalarına başlayacağız. Kaman’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki 2023 yılına kadar ilçemizde asfaltlanmamış yol kalmayacak. Seçim bildirgemizde belirttiğimiz vaatlerin yüzde 70’ini yerine getirdik ve bundan dolayı da çok mutluyuz. Bu süreçte bizlere destek veren çok değerli Belediye Meclis Üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tesisin meydana gelmesinde katkıları olan başta Belediye Başkan Yardımcımız olmak üzere Fen İşleri Müdürlüğümüze, Garaj Amirliğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Törende, Ak Parti İl Başkanı Ünsal ve Milletvekili Kendirli yaptıkları çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Necati Çolak’ı tebrik ederken, tesisin Kaman halkına hayırlı olması temennisinde bulundular. Konuşmaların ardından Kaman Müftüsü Şükrü Safa’nın yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından toplu kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Kurdele kesiminin ardından şehir merkezine hareket eden protokol, Çiftlikli Mahallesi Yamanlar Sokak ve 14’üncü Cadde’de gerçekleştirilen Sathi Asfalt Kaplama serim işlemini yerinde inceleyerek çalışanları tebrik ettiler.

ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLADI

İçme suyu şebekesi ve doğalgaz hattı çalışmalarının komple tamamlandığı cadde ve sokaklarda yaklaşık 10 gündür asfalt çalışmalarının yapıldığını belirten Belediye Başkanı Çolak, “Tesisimizi kurup, hizmet araçlarımızı tamamladıktan sonra resmi açılışı beklemeden çalışmalara başladık. Bu sayede ekiplerimiz kendilerini geliştirirken noksanlarımızı da görerek tamamlama yolunu seçtik. Asfalt çalışmalarımız program dahilinde alt yapı işleri tamamen biten bölgelerde devam edecektir,” dedi.

Kaman Belediyesi, 5 Milyon Liraya mal ettiği asfalt tesisi için bir adet 8 metreküp işlenmiş sıcak emisyon tank deposu ve mıcır haznesi ile bir seferde 300 metrekare sathi kaplama döküm kapasitesi bulunan Kombi Sathi Kaplama Mobil aracı ile bir adet saatte 80 ton kapasiteli Mıcır Yıkama (Agrega) aracını da satın almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Gökalp: “Kuraklık ciddi boyutlarda”

ANAYOL SICAK ASFALT OLACAK

Öte yandan, Karayolları ağında bulunan ve ilçemizin tam ortasından geçen 3,6 kilometre uzunluğundaki anayol ve bağlantı yolları ise Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürlüğü tarafından sıcak asfaltla kaplanacak.

İhalesi 20 Temmuz’da Karayolları tarafından gerçekleştirilen asfalt çalışması konusunda Gurbetçi Festivalinde açıklamalarda bulunan Başkan Çolak’ın aktardığı bilgiye göre; Atatürk Caddesi ve Prens Mikasa Caddesini kapsayan anayol ile bu yola bağlı 25 Aralık Caddesinden Çevre Yoluna kadar olan bölüm, Şehit Keramettin Gök Caddesinin tamamı ve Ziyarettepe Millet Bahçesine çıkan Dadaloğlu Caddesi sıcak asfalt olacak. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. Sedat DEMİR dedi ki:

    Hep kırmızı kurdelalı açılışlar gösterişli törenler ve sonuç yolları berbat bir Kaman.Kamanın şu an tüm yolları berbat.