Atam, Sensiz 84 Yıl

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’ncü yıl dönümünde onu özlemle anıyoruz. Atam yarattığın Cumhuriyet tüm saldırılara karşı dimdik ayakta, izindeyiz, rahat uyu.

Saygı, minnet ve özlemle

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84’ncü yıl dönümünde onu özlemle anıyoruz. Atam yarattığın Cumhuriyet tüm saldırılara karşı dimdik ayakta, izindeyiz, rahat uyu.

Atamızın ebediyete intikalinin 84’ncü yıl dönümü bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilçemiz Kaman’da da her zamankinden fazla katılımla düzenlenen törenlerle anıldı. Saat 09.05 geçe sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm yurtta hayat durdu, Türk milleti atasına olan özlemini dile getirildi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıldönümünde ilçemiz Kaman’da da düzenlenen programla anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle ilk program, Perşembe günü Saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı. 9’u 5 geçe çalan sirenler eşliğinde tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşımız eşliğinde şanlı bayrağımızın yarıya indirilmesiyle tören sona erdi. Törene, Kaymakam Mehmet Usta, Belediye Başkanı Necati Çolak ve Cumhuriyet Başsavcısı Kaan Çiftçioğlu ile birlikte protokol üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar da katıldı.

Çelenk töreninin ardından Kaman Borsa İstanbul Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan anma programı için Kaman İlçe Halk Kütüphanesi Konferans Salonuna geçildi.

Programda; şiirler, sinevizyon gösterimi, Atatürk oratoryosu gösterisi, Atatürk ile ilgili sözlerinin okunması ve Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türkülerden oluşan koro performansı yer aldı. Öte yandan, ilçemizdeki tüm okullarda da anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak; Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önderimiz Atatürk’ü ebediyete intikalinin 84’üncü yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyor, kurduğu Cumhuriyeti ve ilkelerini sonsuza dek koruyacağımıza ant içiyoruz. Rahat uyu Atam, ruhun şad olsun. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Erhan Talu, CHP’den Aday Adaylığı başvurusu yaptı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.