Atılgan’ın yeni kitabı “Gece Gökkuşağını Bekleyen Çocuk” çıktı

Kaman Belediyesi eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Gazeteci ve Yazar Mehmet Atılgan’ın yeni kitabı çıktı.

12.08.2020
667
A+
A-

Kaman Belediyesi eski Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Gazeteci ve Yazar Mehmet Atılgan’ın yeni kitabı çıktı.

128 sayfadan oluşan “Gece Gökkuşağını Bekleyen Çocuk” adlı öykü kitabı sadece küçüklerin değil her yaştan okurun kendinden bir şeyler bulacağı ve merakla okuyacağı birbirini tamamlayan 22 bölümden oluşmakta.

Siyah beyaz resim çalışmaları ile konuları süsleyen “Gece Gökkuşağını Bekleyen Çocuk” kitabı, 1960’lı yıllarda küçük bir Anadolu kentinde yaşayan yetim ve yoksul bir çocuğun hayata tutunma mücadelesini ve o dönemdeki çocukların yaşam koşullarını konu alıyor.

Anadolu’da yaygın çocuk oyunlarına da değinen öykü kitabında Yazar Mehmet Atılgan tarafından çocuk oyunlarının nasıl oynanacağı anlatılırken, öykülerde geçen kelime ve deyimler içinde kitap sonunda bir sözlüğe de yer verilmiş.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, yeni kitabını imzalayarak armağan eden dostumuz ve ağabeyimiz Mehmet Atılgan’a hayat boyu başarılar diliyoruz.

Mehmet Atılgan kimdir?

1955 Kırşehir doğumlu olan Mehmet Atılgan, öğretmenlik, gazetecilik, televizyonculuk ve yazarlığın yanı sıra 2000 yılında Kaman Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevinde bulundu. Yayınlanmış çok sayıda deneme ve makalelerinin yanı sıra “Fikir Kalesi, Ozanlar Diyarı Şirin Kırşehir”, “Anadolu Kültürünün Nazar Boncuğu Kırşehir’in Gelenek ve Görenleri”, “Kaman ve Ceviz” ve “Çukurova’dan Kaman’a Dadaloğlu” adlı kitapları çıkardı. Daha sonra Balıkesir Ayvalık’a yerleşerek siyasete atıldı ve CHP’den Belediye Başkan Adayı oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Haydi Kaman Aşıya
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.