Avukat Ali Aydın Akpınar, Televizyonlarda gündemi değerlendiriyor

Kamanlı hemşerimiz Avukat Ali Aydın Akpınar; hukukçu, siyasetçi, yazar ve eğitimci yönüyle başarıdan başarıya koşarak gurur kaynağımız olmaya devam ediyor.

07.04.2021
2.398
A+
A-

Kamanlı hemşerimiz Avukat Ali Aydın Akpınar; hukukçu, siyasetçi, yazar ve eğitimci yönüyle başarıdan başarıya koşarak gurur kaynağımız olmaya devam ediyor.

Yazıları ile gazetemiz sütunlarına renk katan, 27’inci dönem MHP’den Kırşehir Milletvekili Adayı olan, Barolarda seminerler veren ve Ankara 2 No’lu Baro Kurucu Üyesi olan Değirmenözü Köyümüzden hemşerimiz Avukat Ali Aydın Akpınar, katıldığı televizyon kanallarında gündeme dair konularda hukukçu kimliği ile bilgi ve görüşlerini paylaşıyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta Bengütürk Tv kanalında Cem Açıkgöz’ün hafta içi her gün saat 15.00 ila 17.00 saatleri arasında hazırlayıp sunduğu Günün Raporu adlı canlı yayın programında HDP’nin kapatılması davası ve AYM’nin kararı konusunda açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesinin HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davadaki ilk incelemesinde usul eksikliği tespit ederek iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etmesinin ne anlama geldiği konularında kendisine iletilen soruları cevaplandıran Av. Akpınar, AYM’nin görevleri konusunda bilgilendirmede bulunduktan sonra; “Bu iade davanın red edildiği anlamına gelmez. Yargıtay Başsavcılığı dosyaya bakarak AYM’nin belirttiği eksiklikleri tamamlayarak iddianamesini tekrar AYM’ye gönderecek, yeniden yapılacak ön incelemede eksiklik yoksa davayı esastan görüşmeye devam edecek,” dedi.

600 sayfalık iddianamedeki usul eksiklikleri konusundaki soruları da cevaplayan Avukat Akpınar, 45 dakikalık program sonunda siyasi partilerin kapatılması davasıyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Devletimizin bölünmez bütünlüğünü, milli bütünlüğünü ve bekasını korumak gibi bir refleksi var. Dolayısıyla Anayasamız tarafından güvence altına alınan hak ve özgürlüklerden yararlanarak, bu hakların bir devletin milleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğünü yok edecek şekilde kullanıldığının tespiti halinde hukuk gereğini yapar. AYM adil bir yargılamayla bu davayı sonlandıracak ve hepimize de bu karar saygı duymak düşer,” ifadelerini kullanarak programdan ayrıldı.

Ali Aydın AKPINAR kimdir?

24 Haziran 2018 seçimlerinde MHP 27.Dönem Kırşehir Milletvekili Adayı da olan Avukat Ali Aydın Akpınar, 1960 Kaman Değirmenözü Köyü doğumlu olup Kaman Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve Ankara Çankaya Maltepe’de  bulunan Gazi Mustafa Kemal Bulvarındaki Hukuk Bürosunda Serbest Avukat olarak çalışmakta.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Hoş Gelişler Ola Sarı Saçlı Mavi Gözlü

21 Ağustos 2020 tarihinde resmi başvurusu yapılan Ankara 2 No’lu Baro’nun Kurucu Üyesi ve Sözcülüğü görevini sürdürmekte.

Avukat Aydın Akpınar, ülke genelindeki çok sayıda baroda da eğitim seminerleri vermekte. Bunun yanı sıra ülke gündemiyle ilgili olarak tv kanallarında ve gazetemizdeki köşesinde bilgi ve birikimlerini paylaşmaya devam ediyor. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.