Bahçelerinden küp çıktı müzeye teslim ettiler

Tarihi eserlerimize sahip çıkan hemşerilerimize teşekkür belgesi verildi

16.12.2020
1.074
A+
A-

Kaman’da iki ayrı hemşerimiz bahçelerinde buldukları küpleri Kaman Kalehöyük Müzesine bağışladılar. Müze yetkilileri duyarlı hemşerilerimizi teşekkür belgesi ile onurlandırdı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Kaman Kalehöyük Müzesi Müdürü İzzet Esen, ilçemiz Yenimahalle’de ikamet eden Mustafa Bor ile Demirli Köyümüzde ikamet eden Melis ve Orkun Güzel çiftinin bahçelerinde buldukları eski eser niteliğindeki pişmiş topraktan yapılmış birer adet küpü Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’ne bildirerek, müzeye bağışlamak istediklerini söylediklerini ifade etti.

Esen açıklamasında; “Bunun üzerine her iki küp müzemiz uzmanları tarafından bulundukları yerden alınarak müzeye getirildi. Yaşanan bu olumlu hadiseden sonra Kaymakamlığımızın oluru ile tarihe saygı gösteren Mustafa Bor ile Melis ve Orkun Güzel çiftine hem duyarlılıkları hem bu davranışlarının örnek oluşturması için teşekkür belgesi takdim ettik,” sözlerine yer verdi.

Müzeye teslim edilen her iki küp üzerinde inceleme ve değerlendirmeler yapan Müze Uzmanları, küplerin Geç Roma Dönemi’ne ait olduklarını ve genellikle zahire, sıvı yağ vb. maddeleri depolamak amacıyla kullanıldıklarını belirledi. Her iki küp şuanda Kalehöyük Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başladı. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Alim Çelik vefat etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.