Bakan Kurum’dan Kaman’a yatırım sözü

Kaman’a Millet Bahçesi yapacaklarını söyleyen Bakan Kurum, yolların yapımı içinde 500 Bin TL destek vereceklerini söyledi.

03.03.2021
1.180
A+
A-

Kaman’a Millet Bahçesi yapacaklarını söyleyen Bakan Kurum, yolların yapımı içinde 500 Bin TL destek vereceklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir programından sonra Kaman belediyesini ziyaret etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindeki heyet 26 Şubat 2021 Cuma günü Kırşehir ilimize gelerek bir dizi programa katıldı. Bakan Kurum, Kırşehir programı sırasında düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısında ilimizin yöneticilerinin yanı sıra Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’tan da Kaman ilçemizin durumu konusunda brifing aldı.

Bakan Kurum’un başkanlık yaptığı İl Değerlendirme Toplantısına Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekili Mustafa Kendirli, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bakanlık bürokratları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantıdan sonra basın açıklaması düzenleyen Bakan Kurum, bakanlık olarak Kırşehir’e yaptıkları çalışmalara değindikten sonra yeni yapacakları projeleri kamuoyu ile paylaştı. Kurum, “Şu anda Türkiye’de devam eden 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bugün de gerek Kaman gerek Mucur ilçemizde gerekse Kırşehir merkezde Millet Bahçesi yapma kararları aldık. Bu çerçevede yerel yönetimlerimizle, vatandaşlarımızla bir ve beraber olmak suretiyle bu projeleri yürütüyoruz, dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kırşehir genelinde yapılacak projelerini detaylandırarak anlattığı basın açıklamasının ardından Kaman ilçemize geçerek Belediyeyi ziyaret etti.

BAKAN KURUM KAMAN’DA

Kırşehir programından sonra saat 17.15’de Kaman’da olacağı açıklanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 2 saatlik gecikmenin ardından geldiği Kaman’da Belediye önünde eleştirilere neden olan sosyal mesafenin korunamadığı kalabalık ve davul-zurnalı meşaleli şekilde; Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Kaman Kaymakamı Şükrü Özcan, Kurancılı Belediye Başkanı Adem Bıcakcı, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal ile İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, İl Genel Meclis Üyeleri Durdu Üngel ve Emre Demirci, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer tarafından karşılandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kendirli: “Kaman’ı İktidarla Buluşturacağız”

Makam odasında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından Kaman Belediyesi projelerine destek ve Kaman’a yatırım sözü veren Bakan Kurum, Kaman Belediyesinin talep ve projeleri doğrultusunda ilçemize yapacakları yatırım ve destekleri açıkladı.

MİLLET BAHÇESİ YAPILACAK

Bakan Kurum açıklamasında; “Kaman ilçemize Ziyarettepe Mahallesinde bulunan mal pazarı ve üstünde bulunan toplam 22 Bin 400 metrekare araziye Millet Bahçesi yapacağız. Kaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımına başlanacak olan projeye hibe desteğinde bulunacağız ve 2023 yılında tamamlanmasını sağlayacağız,” dedi.

Kurum, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Hirfanlı ve Savcılı Büyükoba sahil şeridinde 10 Milyon Liralık 7 km uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu yapacağız. Ayrıca, Savcılı Büyükoba Plajı ve Sahil düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Kaman’da ceviz üretimini desteklemek amacıyla Darıözü, Müderris ve Hacıpınar Mahallesinde toplam 613 dönüm araziyi Kaman Belediyesine devrediyoruz. Yine Savcılı Büyükoba Köyünde bulunan 970 dönüm araziyi de Kaman Belediyesine değerlendirmek amacıyla devredeceğiz,” dedi.

YOLLAR İÇİN 500 BİN TL

Ziyarette bozulan yolların tamiri ve düzeltilmesi için 500 Bin TL yardımda bulunma sözü veren Bakan Kurum, Kaman’a 250 adet çöp konteynırı göndereceklerini ve Belediye Araç Parkının güçlendirilmesi içinde destek vereceklerini açıkladı.

Ziyaret programı, Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak’ın desteklerinden dolayı teşekkür ettiği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve beraberindekilerin Kaman’dan ayrılmasıyla sona erdi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.