Başkan Çolak’tan çocuklara boyama kitabı

Kaman Belediyesi tarafından hazırlatılan ve ilçemiz kültürünü açıklamalar eşliğinde yansıtan “İlçemiz Kaman’ı Boyayalım” adlı boyama kitabı büyük beğeni topladı.

09.06.2021
907
A+
A-

Kaman Belediyesi tarafından hazırlatılan ve ilçemiz kültürünü açıklamalar eşliğinde yansıtan “İlçemiz Kaman’ı Boyayalım” adlı boyama kitabı büyük beğeni topladı.

Yeni normalleşme kararı kapsamında ilçemiz genelinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan anaokullarını ziyaret eden Belediye Başkanı Necati Çolak, beraberindeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Özdemir ile birlikte ilçemizin tarihi ve doğal zenginlikleri ile yöresel değerlerini çizimlerle anlatan boyama kitabını çocuklara hediye etti.

Minik yavruların en çok sevdiği etkinlikler içersinde sayılabilecek olan karalama ve boya etkinliğinin el becerisi ve hayal gücünü artırması açısından çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Çolak; “Bizde Belediye olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak ve ilçemiz Kaman’ı minik yavrularımıza oyunla tanıtmak için böyle bir çalışma hazırladık. Amacımız, kültürümüzü yeni nesillere aktarmak ve yaşatılmasını sağlamaktır. Boyama kitabımız 4-6 yaş grubuna hitap etmektedir,” dedi.

Kaman Belediyesi Kültür Hizmeti serisine yeni eklenen ve Belediye Personeli Hazal Kozan tarafından çizilen, Aktürk Matbaası tarafından dijital ortama aktarılarak kitap olarak basımı gerçekleştirilen “İlçemiz Kaman’ı Boyayalım” adlı boyama kitabı Kaman Cevizinden Kalehöyük Arkeoloji Müzesine, Abdallarımızdan Neşet Ertaş’a kadar ilçemiz kültür ve yaşantısını yansıtmakta. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Şenliğimiz yoktu ama Ceviz Pazarı kuruldu
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.