Başkan Talu’dan borç açıklaması

“10 yılın hesabını vermeye hazırım. 10 yılda bir kişiyi dahi icraya vermedim. Enkaz edebiyatı yapmadan göreve başladım, temiz bir belediye devrediyorum.”

26.02.2019
574
A+
A-

“Kaman Belediyesinin borcu artmadı azaldı. Belediyeyi 2009’da aldığımızda 9 Milyon Dolar borç vardı, şimdi toplam borcumuz 3 Milyon 500 Bin Dolar.”

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, seçim ortamına girilen şu günlerde kamuoyunda Kaman Belediyesinin borç batağı içerisinde olduğu yönünde konuşulan bilgilerin asılsız ve art niyetli olduğunu söyledi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Erhan Talu, “İddia ediyorum Kırşehir çevresinde sigorta ve vergi borcu bulunmayan tek belediyeyiz. İller bankasından bugüne kadar karşılıksız bir kredi almadık. Belediyemizin borcu vardır ve bu borçlar yatırım amacıyla kullanılmıştır. Güneş Enerjisi ve Arıtma Tesisi yatırımlarımız kendi borcunu kendisini ödemektedir.

Söylentilerin tamamı asılsızdır. Gerçek rakamları görmek isteyen herkes gelip görebilir. Her konuda oldu gibi bu konuda da şeffafız. Gerçek rakamlar ise şu şekildedir:

“18,6 MİLYON TL BORÇ VAR”

2009 yılında belediyeyi 14 Milyon Lira borçla aldık. O zamanki kurdan Dolar olarak bu borç 9 Milyon 333 Dolar idi. Şuanda belediyemizin toplam borcu 18 Milyon 608 Bin TL, Dolar karşılığı ise 3 Milyon 500 Bin’dir.

İller Bankasından Arıtma Tesisi için 8 Milyon 108 Bin TL kredi aldık şuanda 5 Milyon 692 TL borcumuz kaldı. Yenilenebilir Enerji Projemiz için 2 Milyon 671 Bin TL kredi aldık şuanda 917 Bin TL borcu kaldı ve bu projemiz belediyemize aylık 40 Bin TL kazanç sağlamaktadır. Güneş Enerjisi Projemiz için ise 1 milyon 709 TL kredi aldık ve 1 Milyon 241 Bin TL borcumuz kaldı.

Bankalardan aldığımız toplam 5 Milyon 600 Bin tutarındaki krediler için ise 3 Milyon 300 Bin TL borcumuz kaldı.

Kentsel Dönüşüm Projemizden dolayı TOKİ’ye 3 Milyon 490 Bin borcumuz var.

Ayrıca, Kaman esnafımıza 1 Milyon 23 Bin TL ve şehir dışına 2 Milyon 946 Bin TL borcumuz mevcut.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeniköy-Hirfanlı arası Asfalt Çalışması Başladı

“DEDİKODULARA BAKMIYORUZ”

Bu borçlar yapılırken ve ödenirken Yeni Belediye Hizmet Binası, Kilit Parke Tesisi, Kapalı Pazar Yeri, Gasilhane, Arıtma Tesisi, Güneş Enerji Santralleri, Sosyal Tesisler ve ilçemize Doğalgaz getirilmesi gibi projeleri hayata geçirdik. Belediye garajımızdaki araç parkını iki üç kat genişlettik. İçme suyu sorununu kökten çözdük.

Bozulan yollar konusunda sıkıntıların mevcut olduğu doğrudur. Bunlar genelde doğalgaz çalışmaları ve kış şartlarından kaynaklanmaktadır. Havalar düzelip çalışma sezonu başladığında asfalt ve parke ile kolayca düzeltilecek sorunlardır.

2009’dan bu yana yaptığımız ağaçlandırma çalışmaları bu zaman kadar gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarının yaptığından kat ve kat fazladır.

10 yılın hesabını vermeye hazırım. 10 yılda bir kişiyi dahi icraya vermedim. Enkaz edebiyatı yapmadan göreve başladım, temiz bir belediye devrediyorum,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.