BEKLENEN ADAY AÇIKLANDI

Necati Çolak, Ak Parti Kaman Belediye Başkan Adayı

17.01.2019
811
A+
A-

Necati Çolak, Ak Parti Kaman Belediye Başkan Adayı

Kaman’da en çok merak edilen konuların başında gelen Ak Parti adayının kim olacağı soruları cevabını bulurken, Belediye Başkan Adayı olarak ismi beklenen Necati Çolak’ın resmen ilan edilmesi partililer arasında olduğu kadar Kamanlılar arasında da sevinçle karşılandı.

Ak Parti Genel Merkezinin ülke genelinde uyguladığı aday tanıtımı programı kapsamında 12 Ocak Cumartesi günü Kırşehir il merkezinde gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısı ile Kaman Belediye Başkan Adayı olarak resmen açıklanan Necati Çolak, ilk açıklamasını gazetemize yaptı.

Ak Parti Kaman İlçe Başkanı Avukat Kamil Avşaroğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Çolak, seçim çalışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundular.

16 yıldır Ak Belediyecilik anlayışı ile millete hizmet yaptıklarını belirten İlçe Başkanı Kamil Avşaroğlu, “31 Mart Yerel Seçimleri için partimize belediye başkan adaylığı müracaatında bulunan 7 arkadaşımız arasından Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha öncede Belediye Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı görevinde bulunan ve bu zamana kadar ki partimiz hizmetlerinde tüm görevlerde bulunan ve hizmetleri layıkıyla yerine getiren başkanımız Necati Çolak, aday gösterilmiştir. Necati Çolak’ın aday gösterilmesi partimiz ve halkımız tarafından da teveccühle karşılanmıştır. Aday olamayan diğer belediye başkan aday adayı arkadaşlarımızda bizim için önemlidir. Hepsi bizim partilimiz olup bu zamana kadar parti teşkilatlarında görev almışlardır. Diğer aday adayı kardeşlerimiz ile birlikte seçim çalışmasını inşallah hep birlikte yürüteceğiz,” dedi.

Başkan Avşaroğlu, açıklamasında; “Biz büyük bir aileyiz 16 yıldır Ak Parti Ak Belediyecilik anlayışı ile milletimize hizmet etmekte ve demokrasinin kaçınılmaz sonucu olan birçok seçimde de başarı ile çıkmıştır. Adaylığı açıklanarak kesinleşen Necati Çolak başkanımızda tevazu, dürüstlüğü, samimiyeti ile bu seçimlerde başarısı ile taçlandıracaktır, buna olan inancımız tamdır. Seçim süreci boyunca İl Başkanlığımız ve Genel Merkezimizin de talimatları ile yine halkımızdan gelen talepleri de değerlendirerek inşallah Kaman Belediyemizi iktidar ile buluşturacağız. Tüm Ana Kademe, Kadın Kollarımız ve Gençlik Kollarımız ile hazırız. Tüm halkımızın destek ve dualarını bekler saygılar sunarım,” dedi.

Necati Çolak’ın aday adaylığı ile istifa etmesinin ardından oluşturulan yeni Ak Parti Kaman İlçe Yönetiminin 10 Ocak 2019 tarihinde Ak Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı tarafından onaylandığını da belirten İlçe Başkanı Avukat Kamil Avşaroğlu, yeni yönetimin şu isimlerden oluştuğunu açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Davulun Efsanesi Adem Göçer Belgeseli TRT’de

“Bekir Güzel, Birgül Şahin, Canan Ünal, Fahri Öztürk, Fehmi Bakkal, Gökhan Çetin, Hacı Veli İman, İlhan Apaydın, İsmail Erdal, Kenan Talas, Mesut Tekeli, Mustafa Şahin, Muzaffer Akat, Nevinur Kırıklar, Oktay Uçar, Sait Kayhan, Salih Ünal, Salim Çoban, Semih Güzel, Şuayip Saylam, Turgay Dündar ve Zehni Memiş. Yeni Yönetimimiz partimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”

“ÖNCE İNSAN”

“Dürüst, ilkeli siyasetin temsilcisi olmaya adayım” diyen Ak Parti Kaman Belediye Başkan Adayı Necati Çolak ise adaylığı konusunda gazetemize yaptığı açıklamada; “Siyasetimin merkezinde insan vardır. Yani insan odaklı siyaset yürüteceğim. Bundan dolayı ‘İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın’ düsturu ile hareket edeceğim. Karalamak, çamur atmak benim siyasetim olamaz. Biz halkımızın karşısına planlarımız, projelerimiz ve hizmetlerimizle çıkacağız. Biz gönül-hizmet belediyeciliği yapacağız. Biz bir gönül hareketiyiz. Biz gönülleri kazanıncaya, gönülleri fethedinceye kadar bu yolda yürüyeceğiz. Biz bu ilçede yaşayan, bu şehre aidiyet bağı olan, bu ilçeyi seven, bu şehrin gelişmesini, büyümesini, kalkınmasını isteyen herkesle gönül bağı kuracağız. Bir olacağız, birlikte olacağız, birlikte Kaman olacağız. Birbirimizi paradan, puldan, makamdan dolayı sevmeyeceğiz, ‘Yaratılanı Yaratandan dolayı seveceğiz’. Bunu yaptığımızda mesele biter. Orada dargınlık olmaz, küskünlük olmaz. Bugünden sonra küskünlüğe, kırgınlığa, husumete, gönül koymaya fırsatımız da yok, hakkımız da yok.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Biz Bu Millete Efendi Olmaya Değil, Hizmetkâr Olmaya Geldik’. Bizim, insanımıza sevdamız var. Bizim, halkımıza, ilçemize aşkımız var. Bizim, ilçemize tutkumuz var. Biz ilçemizdeki rant bizim olsun, prestij bizim olsun, idare bizde olsun, güç bizde olsun diye değil, ilçemize hizmet etmek, ilçemizi büyütmek, huzura-güvenliğe kavuşturmak için, imar ve inşa etmek için bu yollardayız. Tıp ki Aşıl Veysel’in ifadesi ile ‘Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece’, evet gideceğiz gündüz gece. Durmak Yok Yola Devam.

Bir şehir vizyonla büyür, bir şehir planla projeyle büyür. Şehirle ilgili hayalleriniz olacak. Şehre aşkınız olacak, sevdanız olacak. Bir şehir ancak bu şekilde gelişir. Belediyecilik bazılarının nazarında bir rant kapısı olabilir, bizim nazarımızda sadece halka hizmet kapısıdır. Belediyecilik bazılarının nazarında makam, mevki vesilesi olabilir, bizim nazarımızda sadece halka hizmetkârlıktır. Kaman’ımıza olan aşktır, sevdadır,” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Belediye yolların yapımı için 10 Milyon TL kredi çekecek

“ŞEHR-İ EMİN OLMAYA TALİBİM”

Rant’a değil, halk için siyaset yapmaya ve Şehr-i Emin olmaya talip olduğunu belirten Ak Parti Kaman Belediye Başkan Adayı Necati Çolak, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Belediyecilikte bizim anlayışımız, kendi cebini, eşinin, dostunun, akrabalarının cebini doldurmak değil, ilçeyi yönetirken yapılan talan ve yağmaya karşı rantı gerçek sahibine yani halka kamu hizmeti olarak aktarmaktır. Halkımızla bütünleşerek sosyal, adil ve kalkınmacı belediyecilik hizmeti sunmaktır. Biz rant için değil, halk için geliyoruz. Tevazu, samimiyet ve gayret ile önce millet, önce memleket, önce Kaman diyerek hizmete talibim.

İlçemizin ve hemşerilerimizin kalkınması, malımızın ve mülkümüzün değer kazanması için Kaman’ımıza sahip çıkacağız. Yapacağımız öncelikler şunlar olacaktır:

KAMAN OSB

Organize Sanayimizi canlandıracağız. 2007 yılında altyapı ihalesi yapılan ve yüzde 50’si Özel İdaresine, yüzde 30’u Kaman Belediyesi ve yüzde 20’si Kaman Ticaret ve Sanayi Odası’na ait olan OSB’miz ne yazık ki kaderine terk edilmiş durumda. Yönetimi yok, trafoları çalınmış, alt yapısı tamamlanmamış şekilde duruyordu. 2015 yılında oluşturulan Yönetim tarafından 90 adet parselden 30’u tahsis edildi. 20 adedi Kamanlı işadamlarımızdan oluşmakta, 10 adedi ise yabancı yatırımcılarımıza tahsis edilmişti. Şuanda proje aşamasında çalışmaları devam eden Kaman OSB’mizi ayağa kaldırmak için ilgililerle koordineli şekilde çalışarak istihdam yaratarak işsizliğe çare bulacağız.

KAMAN MYO

Ahi Evran Üniversitemize bağlı Kaman Meslek Yüksekokulumuzda 1108 kayıtlı öğrencimiz bulunaktadır. Bunlardan sadece 450’si eğitime devam etmektedir. 11 Bölüm ve 15 program üzerinden eğitim öğretim vermekte olan Kaman MYO’yu canlandırmak, öğrenci sayısını artırmak, Kaman ekonomisine katma değer yaratmak için çalışacağız.

KAMAN UBYO

Ahi Evran Üniversitemize bağlı olarak 2018 yılında öğrenci alarak eğitime başlayan 4 yıllık Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde 21 öğrencimiz öğretime devam etmektedir. 2019 yılı içerisinde Yüksekokulumuza yeni bölümler açılması ve öğrenci sayımızın artırılması için destek verip çalışacağız.

KAMAN CEVİZİ VE FESTİVALİMİZ

Yaklaşık 30 yıldır üzerinde çalışılan ve yeniden canlandırılan Kaman Cevizimizin üretiminin ve Pazar payının artırılması için cevizimize sahip çıkacağız. Yabancı menşeli cevizlerin ilçemizde Kaman Cevizi ismiyle satılmasına müsaade etmeyeceğiz. Her türlü ürün kendi adıyla pazarlanabilir. Ancak her cevize Kaman Cevizi demek hem ilçemize hem üreticilerimize hem de tüketicilerimize zarar vermektedir. Bunu önleyecek projeler geliştireceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Böyle Hemşeriler Dost Başına

Bir ilçenin tanıtımında festivallerin büyük önemi vardır. İlçemizde 27 yıldır yapılmakta olan Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’ni sadece eğlence ve ürün pazarlama durumundan kurtarıp ilçemizin tanıtımına ve kültür alışverişine katkı sağlayacak şekilde geliştireceğiz.

KÜLTÜR VE TURİZM

Kaman ilçemizin en önemli kültürel değerlendiren olan Abdal Aşiretimizin kültürlerini ve sanatlarını yaşatmak amacıyla Dernekleri vasıtasıyla projeler geliştireceğiz. Ayrıca, Abdal Aşireti üyelerimizin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmeleri için desteklerde bulunacağız.

1986 yılında Japonya tarafından başlatılan Çağırkan Kalehöyük Arkeoloji Kazıları ve akabinde yapılan Japonya dışındaki dünyanın ikinci büyük botanik bahçesi olan Japon Bahçesine yılda yaklaşık 100 Bin civarında ziyaretçi gelmekte. Bu ziyaretçileri Kaman merkeze çekmek için Kaman ilçemizi Japonya’da bir şehirle Kardeş Belediye yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, Hirfanlı, Savcılı Büyükoba Plajının yanı sıra yerel altı mağaralarımızı da günışığına çıkarıp yerli ve yabancı turistlerin ilgisine sunacağız.”

Belediye Başkan Adayı Necati Çolak, belediyecilik hizmetleri kapsamında yapacağı bazı çalışmalar konusunda da çarpıcı örnekler verdi. Çolak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ayrıca, belediyecilik hizmetleri olarak; yeniden Yeşil Kaman için ilçemizdeki tüm yolları ve kaldırımları elden geçireceğiz. İmar planı olmayan yerler için çalışmalar yapıp, Çiftlikli Mahallemizdeki İmar sorununu çözeceğiz.

Eski Buğday Pazarındaki Yurt olarak kullanılan bina ve alanı Otel, Haman, Sauna, Düğün Salonu, yürüyüş Parkuru ve Spor Alanı olarak tanzim edeceğiz.

Ziyarettepesinde bulunan Dadaloğlu Düğün Salonunun eskiyen ve kullanışsız binasını ve çevre düzenlemesini elden geçirip bu bölgeyi komple halkımızın kullanımına sunmak amacıyla mesire ve piknik alanı haline getireceğiz.

İlçemizin su depoları üzerinde bulunan ağaçlandırma alanlarından taş ocaklarına ve Koç Tepesine kadar olan bölgede tabiat parkı ve sayfiye alanları oluşturacağız.

İhtiyacı olan mahallelerimize sosyal tesisler, park, bahçe ve oyun grupları yaparak halkımızın sosyal aktivite ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Belediye Garajı ile ilçemiz hayvan pazarını şehir dışında daha geniş bir alana taşıyarak modernize edeceğiz. Hayvan barınağını işlevsel hale getireceğiz.

İlçemize modern bir kesimhane yaparak hayvancılığı destekleyeceğiz. Ayrıca, kurban kesim alanları oluşturarak halkımızın hizmetine sunacağız.

Kamanspor’umuza sahip çıkarak yeniden canlandıracağız. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarıp spora yönlendireceğiz.

İlçemizin en eski simgelerinden olan Yoğurt Pazarını modernize ederek eski yerine getireceğiz ve çarşı esnafının mağduriyetini gidereceğiz.

Yaşlı, bakıma muhtaç, kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelerimizin evlerine sağlık, temizlik, bakım onarım gibi hizmetleri ücretsiz olarak sunacağız.

Çalışmayan ev hanımları ve gençlerimize yönelik mesleki ve hobi amaçlı kurslar açarak sosyal hayata ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayacağız.”

HALKIMIZIN DESTEĞİNE TALİBİM

“Bugüne kadar Kaman’ımıza hizmet etmiş olan siyasilerimize, belediye başkanlarımıza, il genel ve belediye meclisi, üyelerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyor, onların yarım bıraktığı işleri bir görev olarak kabul ediyor, aramızdan ayrılanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlarımıza da sağlıklı huzurlu uzun ömürler dilerim. Bu vesile ile tüm Kamanlı hemşerilerimize saygılarımı sunar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde şahsıma ve partime desteklerinizi beklediğimi belirtirim. Şehir sizin, karar sizin sevgili hemşerilerim.” / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.