Belediye işçi çıkartmadı, maaşları düşürdü!

Belediyede çalışan 16 sözleşmeli personelin sözleşmeleri maaşlarının düşürülmesi şartıyla imzalandı…

14.01.2020
573
A+
A-

Belediyede çalışan 16 sözleşmeli personelin sözleşmeleri maaşlarının düşürülmesi şartıyla imzalandı…

Kaman Belediyesinin 2 Ocak günü gerçekleştirdiği yeni yılın ilk Meclis Toplantısının ikinci oturumu “Sözleşmeli Memurların Ücretlerinin Görüşülmesi” gündemiyle geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirildi.

9 Ocak 2020 Perşembe günü izinden dönerek görevine başlayan Belediye Başkanı Necati Çolak başkanlığında toplanan ve vatandaşların merakla beklediği 16 sözleşmeli personelin durumunun görüşüldüğü toplantıda işçi çıkartma yaşanmadı.

Başkan Çolak ve bazı Meclis Üyelerinin işçi çıkartılmadan maaşlarının düşürülerek sözleşmelerinin imzalanmasını talep etmeleri üzerine yapılan açık oylamada 5 ret, 1 çekimser oya karşılık 7 kabul oyu ile sözleşmeli personelin maaşlarının düşürülerek çalışmaya devam etmeleri kararlaştırıldı.

Ak Partili meclis üyelerinin ve bazı partili çevrelerin işçi çıkarılmasını beklediği Meclis Toplantısına 1 Ak Partili, 1 CHP’li ve 1 MHP’li Meclis Üyesi mazeretleri nedeniyle katılmazken, sözleşmeli personelin maaşlarının düşürülmesi teklifi oylamasına 2 MHP Üyesi ile 3 CHP Üyesi Ret oyu verirken 1 Ak Parti Üyesi çekimser oy kullandı. Başkan Çolak ile 6 Ak Parti Üyesi ise Kabul oyu kullandılar.

Kaman Belediye Meclisi 1 Başkan, 8 Ak Partili, 4 CHP’li ve 3 MHP’li Meclis Üyesinden oluşmakta.

Meclis Toplantının ilk toplantıda görüşülemeyen Plan Tadilatı ve Komisyon Kararı görüşerek karara bağlandı. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kurancılı Altyapı Projesi Onaylandı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.