Belediye Meclisi İçme Suyu ve Dolmuş Ücretlerine Yüzde 30 Zam Yaptı

İçme suyu tarifesine yüzde 30 zam yapılmasından şehir içi yolcu taşmacılığında fiyat atışına gidilmesine kadar bir dizi karar alınan Meclis Toplantısında alınan kararlar haberimizde…

10.08.2022
1.169
A+
A-

Kaman Belediye Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 4 Ağustos 2022 Perşembe günü gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Toplantı Salonunda Belediye Başkanı Necati Çolak başkanlığında gerçekleştirilen Meclis Toplantısında gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

İçme suyu tarifesine yüzde 30 zam yapılmasından şehir içi yolcu taşmacılığında fiyat atışına gidilmesine kadar bir dizi karar alınan Meclis Toplantısında alınan kararlar ise şu şekilde:

İÇME SUYU PROJESİ

İlçemize içme suyu sağlayan Temirli su kuyularından gelecek olan isale hattının eskimesinden dolayı yeni yapılacak olan isale hattı ve depoların SUKAP kapsamına alınabilmesi için Belediye tarafından hazırlatılan projelere İller Bankası A.Ş.’nin onayı gerekmektedir. Söz konusu projelerin kontrollüğü Belediye ve İller Bankası A.Ş. ile müşterek yürütülmekte olup, İller Bankası A.Ş. tarafından yapılan yapı denetim hizmetleri için proje yüklenicisi tarafından kesilen fatura tutarlarından yüzde 2,5 oranında denetim bedelinin Belediye yasal paylarından muaf tutulmasının uygunluğuna oy birliği ile karar verildi.

SU TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ

İçme Suyu Ücret Tarifelerine 1 Eylül 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 30 artış yapılmasına, Bahçe abonelerine ayrı tarife oluşturularak metreküp ücretinin inşaat aboneliği tarifesiyle aynı ücret olmasına oy birliği ile karar verildi.

TAŞIT ALIMI

Belediye bünyesinde kullanılmak üzere 1 adet benzin yakıtlı Motosiklet alımı için Belediye personeline yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

EK ÖDENEK

Kaman Belediyesinin 2022 yılı gider bütçesinde ödeneği yetmeyen kalemler için ek ödenek verilmesine oy birliği ile karar verildi.

ŞEHİR İÇİ YOLCU TAŞIMA ÜCRETLERİNİN BELİRLENMESİ

Belediye sınırları içerisinde yolcu taşımacılığı yapan minibüsçülerin talebi üzerine yeni tarife belirlenmiştir.

Öğrenci 3 Lira’dan 3,5 Liraya,

Tam Sivil 4 Lira’dan 5 Liraya,

Müderris Öğrenci ücretinin 3,5 Lira olarak kalmasına,

Müderris Tam Sivil ücretinin ise 5 Lira’dan 7,5 Lira’ya yükseltilmesine oy birliği ile karar verildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İl Genel Meclis Üyesi Durdu Üngel, aday adaylığını açıkladı

ZABITA TALİMATNAMESİ

2014 Yılında Belediye Meclisince onaylanarak yürürlüğe giren Belediye Zabıta Talimatnamesinin pazar yeri esnafının uyması gereken kurallarla ilgili bölümüne günümüz şartları sebebiyle bir madde eklenmesine oybirliği ile karar verildi.

ARSA BAĞIŞI

Bir vatandaşımız Cuma Mahallesi 4442 Ada 3 Parselde kayıtlı 1072 metrekare yüzölçümlü taşınmazını yeşil alan yapılması kaydıyla belediyeye şartlı bağış talebi oy birliği ile kabul edildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ VE PLAN TADİLATI

Eski Dispanser binasının olduğu bölgede Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında imzalanan sözleşme belediye ve hissedarlar tarafından karşılıklı fesih edilmiş olup; şahısların uğradığı mağduriyetin giderilmesi için onaylı imar planında, plan notu maddesi ile ilgili düzenlemenin yapılmasına ve 03.03.2015 tarih ve 17 nolu Meclis kararındaki Kentsel Dönüşüm Projesi alanından çıkarılmasına oy birliği ile karar verildi. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

  1. nafi dedi ki:

    oy vermeyeceğim