Belediye Meclisi salgından sonra ilk kez toplandı

Kaman Belediye Meclisi, yeni normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte 2 Temmuz’da toplandı.

08.07.2020
591
A+
A-

Kaman Belediye Meclisi, koronavirüs önlemleri kapsamında Mart ayından bu yana ilk kez bir araya geldi. Yeni normalleşme döneminin başlamasıyla birlikte 3 ay aradan sonra, 2 Temmuz Perşembe günü Saat 16.00’da gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısının açılışını Belediye Başkanı Necati Çolak yaptı.

Salgın nedeniyle meclis toplantılarına 3 aylık bir ara vermek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Çolak; “Temmuz ayı meclis toplantısı ile toplantılarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Virüs önlemleri kapsamında ekiplerimiz salonumuzu dezenfekte etti ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlediler,” dedi.

Toplantı, gizle oyla Daimi Encümen seçimi ile başladı. Seçim sonunda Daimi Encümenliğe oy çokluğu ile Belediye Meclis Üyeleri Arif Göçmen ile Bilal Gökdemir seçildi.

Gündemdeki maddelere göre sırasıyla 5’er üyeden oluşan İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelikleri için seçim yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimler sonunda İmar Komisyonu’na Belediye Meclis Üyelerinden Davut Uyan, Üçler Güzel, Aydın Karsavuran, Mehmet Keskin ve Ahmet Uğurlu seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine ise Belediye Meclis Üyelerinden Musa Güzel, Arif Göçmen, Bilal Gökdemir, Bayram Kaman ve Murat Kaya seçildiler.

Gündemin 4’üncü maddesindeki 2019 yılının Kesin Hesabının Görüşülmesi Cuma ve Pazartesi gününe ertelen ikinci ve üçüncü toplantılara bırakıldı. Parti gruplarına dağıtılan raporlar, incelendikten sonra diğer toplantılarda ele alınarak kabul edildi.

Bir vatandaşın 2007 model Pikap aracını belediyeye bağışlaması kabul edilirken, Belediyeye ait asfalt plenti ve 9 adet hurda aracın ilanla satılması için Encümene yetki verildi. Ayrıca, belediyeye 3 adet yeni araç alınması amacıyla İller Bankasından 1 Milyon Lira’lık kredi kullanımı yetkisi verildi.

Denetim ve Faaliyet Raporları ise Pazartesi günü gerçekleştirilen üçüncü birleşimde ibra edildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesine istinaden gerçekleştirilen Olağan Meclis Toplantısı, plan tadilat talepleri ile gündemdeki maddelerin görüşülmesiyle sone erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kamanlı Avukat A.Aydın Akpınar, MHP’den Aday Adaylığını açıkladı

Belediye Meclisinde, Gazetemiz Yazarı Eğitimci ve Araştırmacı Mümtaz Boyacıoğlu’nun ilçemizin tarihi ve geçmişi ile tüm kültürel değerleri üzerine araştırmaları ve makaleleri bulunan yine Gazetemiz Yazarı Eğitimci Araştırmacı ve Şair Yaşar Şahin’in hayatta iken adının yaşatılması amacıyla Kaman Belediyesine verdiği dilekçe ne yazık ki gündeme dahi alınmadı.  / Muzaffer AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.