Belediye trafik sorununa el attı

Otopark sorunu had safhada ve trafik kültürünün hiç olmadığı Kaman’da tıkanan yollar duba ile açık tutulmaya çalışılıyor.

21.05.2019
613
A+
A-

Büyükşehirlerde ve gelişmiş yerleşim birimlerinde olduğu gibi trafik akışının düzenli yürümesi için yolların geliş-gidişli şekilde bölünmesi uygulamasını başlatan Kaman Belediyesi, en çok trafik tıkanıklığının ve huzurlukların yaşandığı yer olan eski Cumhuriyet Meydanındaki İstiklâl Caddesine dubalarla ikiye bölerek trafiğin düzgün akmasını sağladı.

Geçtiğimiz yılda aynı uygulamanın Savcılı Durağı, Ömerhacılı Caddesi ile 25 Aralık Caddesi girişlerinde başarılı bir şekilde uygulandığını belirten bazı çarşı esnafı ve vatandaşlar en çok sıkıntı duyulan bu noktalarda daha kalıcı çözümler üretilmesini beklediklerini belirterek, “Güzel amaçla güzel başlayan bazı uygulamalar sizin partili bizim partili, falancanın keyfine uygun değil, ya da o kişinin işine gelmiyor diye değiştirilmesin. Kaman Esnafının ve halkını memnun edecek ortak çözümler geliştirilmelidir,” diyerek talep ve düşüncülerini belirtmekteler.

Kaman’da her dört kişiden birinde araç olduğu düşünüldüğünde trafik sorununun her kesimi etkilemesi kaçınılmaz olmakta. Çarşıya alışveriş yapmak için çıkan vatandaşta, çarşı esnafı da bu trafik muammasından memnun değil. Konunun çözümü için park yeri sorunun çözümünü bekleyen vatandaşlar, basit bir uygulama ile dubalarla yolu bölen ve gelişi güzel araç sürüşünü ve park edilmesini engelleyen Belediye Başkanı Necati Çolak’a teşekkür etmekte. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kapatılan yolların durumu ne olacak?
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.