Belediye Vergi, Vatandaş Hizmet İstedi

Kaman Belediyesinin Çevre ve Temizlik Vergisinde son hafta uyarısı için sosyal medyadan paylaştığı duyuru ti’ye alındı.

02.06.2021
930
A+
A-

Sosyal medya bi acayip âlem. İnsanlar yüz yüze görüşmede söylemek istemedikleri görüşlerini rahatlıkla paylaşabiliyorlar. Bu durum bazen acayip fikirlerin ya da insanımızın yaratıcı gücünü ortaya çıkarıyor. Ama bazen de gerçekler eğlenceli yerine acımasız da olabiliyor.

Kaman Belediyesinin Çevre ve Temizlik Vergisinde son hafta uyarısı için sosyal medyadan paylaştığı duyuru ti’ye alındı.

Belediyenin internet sitesi ve sosyal medya hesabından paylaşılan; “Emlak Vergisi, Çevre ve Temizlik Vergisi ile İlan Reklam ve Tabela Vergisi 2021 yılı 1. Taksit son ödeme tarihi 31 Mayıs 2021 pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ilanen duyurulur” yazılı mesajı sayfasında paylaşan Kamanlı vatandaşlar ve esnaflar duruma tepki göstererek “Önce hizmet, sonra para” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Sosyal medyada yorum yapan bazı hemşerilerimiz şu görüşlerini paylaşmışlar:

“-Bizler halk olarak bunu hak etmiyoruz. Vatandaştan isterken önce ben ne verdim ki diye düşünmek lazım.”

“-Her yer köstebek çukuru. 10 kişi alınmış belediye nereden çıkaracak parasını. Senden benden.”

“-Yıllardır Kaman’ın kanayan yarası olan yol ve kaldırımlar, çevre temizliği. Bunları yapmak zor bir şey değil, sessiz kal kal nereye kadar?”

“-Pandemi döneminde esnaf 21 gün kapalı kaldı. Açıklanan destek paketinde birçok esnaf için destek yok. Zaten olsa da bütün esnaflara çıkmayacak. Ulan hadi vatan sağ olsun vergi vatani görevimiz deyip ödemek istedi esnaf. Hangi parayla ödeyecek abi? Zaten oraya çevre temizlik vergisi yazmaları ayrı gülünç.”

“-Yardım paketinden geçtik kardeşim, lakin isterken önce ben halkım için ne yaptım diye bi düşünmeli insan fakat görülen o ki belediye kendi şahsına yapılan tüm yorum ve tavsiyelere kör ve sağır kalıyor buda halk için değil rant için yapılan hizmeti gösteriyor maalesef durum bu.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Emre Demirci’den İftar

“-Ben kamandan ümidimi kestim. Biz istediğimiz kadar eleştirelim. Kaman olduğu yerde her anlamda sayacak bir şehir. İnsanlar yeniliğe kesinlikle açık değil.”

“-Kaman da esnaf değilim olanların da Allah yardımcısı olsun. Koltukta oturup emir vermeyi bilenler konu hizmete gelince neden sesleri çıkmaz? Vergi verilir ama kazanamayan esnaf vergisini ne ile ödeyecek. Yolların hali içler acısı iken çevrenin hali orta da iken bir vatandaş olarak hizmet nerede diye sormak benim en doğal hakkımdır. O koltuklar da oturanların yerlerinden kalkıp Kaman’ı bastan aşağı gezip değerlendirmeleri gerekiyor. Hizmet varsa gereği yapılır, yoksa yaprak kımıldamaz bilsinler. Ben kimseden ne çekinirim ne korkarım Allah’a şükür. O lüks arabalarından insinler az biraz Kaman’ın haline baksınlar yetkili kimse ve yardımcıları..!”

“-Kardeşim şuan belediye sessiz sinema oynuyor, lütfen dikkatlerini dağıtmayalım.”

“-Türkiye’nin neredeyse tüm il ve ilçelerine gittim, Kaman kadar bakımsız bir kent görmedim desem yeridir. Yaşadığım kentte bir gün çöp toplama gecikse tüm halk ayağa kalkıp belediyeyi rezil ediyorlar ki böyle bir şey de olmuyor.

Bir uyarı da bizden olsun: Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle vatandaşta esnafta sıkıntılı ve tepkili. Kime dokunsan patlıyor. Lütfen kimseyle gereksiz şaka ve siyasi sohbetlere girmeyin, kimin bunalımda olduğunu bilemezsiniz. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.