Bir sanatkâr daha kayboldu

Abdal Aşiretinden Kemancı Sefer Altış vefat etti

30.12.2020
949
A+
A-

İnsanın ruhunu okşayan sesi ve kemanı ağlatan arşesi ile türkü ve bozlaklarımızı havalandıran, kimi zaman hüzünlendiren kimi zaman da şıkır şıkır oynatan Kamanlı Abdal Aşiretimizden Haydar oğlu 1950 doğumlu Kemancı Sefer Altış, sevenleri son kez hüzünlendirdi.

Edinilen bilgiye göre evinde rahatsızlanan Sefer Usta, çağrılan 112 ekipleri tarafından Kaman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada kalp krizi geçirdiği anlaşılan ve yoğun bakımda tedavi altına alınan Sefer Usta yaklaşık 1 hafta süren yaşam mücadelesini 23 Aralık Çarşamba sabahı kaybetti.

Kemancı Hasan, Davul Hüseyin ve Zurnacı Uğur Altış ustalar ile bir kız çocuğu babası olan merhum Kemancı Sefer Altış ustanın cenazesi koronavirüs önlemleri altında 24 Aralık 2020 Perşembe günü Cuma Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, merhum Kemancı Sefer Altış ustaya Allah’tan rahmet, kendi hallerinde yaşayıp Kamanlıların en mutlu günlerinde hep yanlarında bulunan Abdal Aşiretine başsağlığı diliyoruz. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  El titremesi Parkinson hastalığının habercisi olabilir
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.