Bir yerlerde bir şeyleri eksik yapıyoruz ama ne?

13.10.2021
1.598
A+
A-

İşlerine gelince Hz. Ömer, işlerine gelmeyince turist Ömer olanlardan bu şirin ilçe ne hale geldi? İşsizlik, çekememezlik, hasetlik ve sahipsizlik yüzünden nüfusu yarı yarıya azaldı, kocaman bir köy haline geldi!

Batan gemiyi önce fareler terk eder derler ya, biz fare olmamak ve bu güzel Kaman’ı terk etmemek adına dilimizin döndüğünce yazmaya ve düzelmesi için önerilerde bulunmaya devam edeceğiz.

Olumsuzlukları olumluya çevirmeyi, bozulanı düzeltmeyi, ekonomik ve sosyal kalkınmayı tabiî ki siyasi ve idari yöneticiler sağlayacaklar veyahut sağlamalıdır. Ancak bu işleyişte bir aksaklık varsa halk olarak uygun bir dille uyarıda bulunmak ve hakkını aramakta demokratik bir özgürlüktür.

Halk olarak önce kendimizi düzeltmeliyiz. Futbol takımı tutar gibi körü körüne particilik yapmak, mevcut siyasi otoriteyi ya da geçmişi kötüleyip karalamak kimseye fayda sağlamaz. Biz nerde hata yapıyoruz diye önce kendimize sormalı, kendi hatalarımızla yüzleşmeli ve önce kendimizi düzeltmeliyiz.

Güzele ve iyiye ulaşmak cefa çekmeden olmaz. Ancak, körü körüne de kendimizi ateşe atmanın bir anlamı yok. Bir ticari işletmede bile önce müşteri memnuniyeti için mekânın güzelleştirilmesi, daha kaliteli ve ulaşılabilir ürünleri sunmak gerekirken, idari ve siyasi yöneticilerinde halkın refahı, huzuru ve memnuniyeti için çalışması gerekli(dir).

Yöneticilerimizin ehil ve güvenilir kişilerden seçilmesi kadar, yöneticilerinde mesai yapacağı ve vereceği talimatı yerine getirecek personelleri de kendilerinin ehil ve güvenilir kişilerden seçmeleri şarttır.

Mesleğim gereği uzun yıllar her siyasi görüşten çok sayıda Bakan, Milletvekili, Belediye Başkanı, Vali, Kaymakam ve de onlarca resmi daire müdürleriyle çalışma imkânı buldum.

Ne yazık ki üzülerek söylüyorum, Kaman ilçemiz hiçbir dönem bu kadar sahipsiz kalmamış ve de Kaman halkı hiçbir dönem yaşananları bu kadar kanıksamamıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil!

İstisnalar kaideyi bozmaz düsturu ile şunu rahatlıkla belirtebilirim ki; her siyasi iktidar döneminde işini yürüten yalaka liboş dalkavuk güruhu halen deryada gemisini yürütmekte, birçok devlet amir ve memuru ya siyasete bulaşmış ya da FETÖ terör örgütü ile irtibatlı, ehliyetsiz ve liyakatsiz insanlar el üstünde tutulur olmuş duruma gelmiştir.

Göçün durdurulması, sosyo-ekonomik ve kültürel kalkınmanın bir an önce sağlanması Kaman’ın koskoca bir köy olmasının önüne geçeceğini umut ederek siz okurlarımıza ve çok sevgili Kamanlı hemşerilerime soruyorum:

-“Bir yerlerde bir şeyleri eksik yapıyoruz ama ne?”

Saygılarımla…

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.