Bizler Hancıyız!

08.05.2015
1.250
A+
A-

Tüm ülke seçim atmosferine girdi. Seçime sayılı günler kala siyasi partilerde de aday adayları müracaatlarını yaparak seçim çevrelerinde seçilecek sıralardan aday olmak için teşkilatları ve genel merkezleri nezdinde çalışmalarına hız verdiler.

Ülkemizde her konu siyasete endeksli. Durum böyle olunca seçim atmosferinde gazeteci olarak içinde yaşadığımız şehrimiz ve her gün gelen çeşitli partilerden ziyaretçi akını karşısında politikanın odağında kalıyoruz. Seçim gündem olunca eleştiri ve önerilerde siyasi boyutta oluyor.

Gazeteci tarafsız olmalı diyorlar.

Herkesin bir siyasi partiyi temsil ettiği ya da üye olduğu ortamda kimse tarafsız kalamaz. Kalamayacağı gibi kimseyi de memnun edemez. Biz de tarafsız değiliz.

Evet, açık söylüyoruz tarafsız değiliz.

Tarafımız Kaman’dan yana.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “tarafsız olan bertaraf olur” düsturu çerçevesinde tarafımızı Kaman ilçemizden yana seçtik.

Çünkü Kaman gelişirse, Kaman büyürse, biz kazanırız, siz kazanırsınız, çocuklarımız kazanır…

Bir siyasetçi olarak yaşadığınız yer için politika yaparken amacınız nasıl temsil ettiğiniz yeri daha ileriye götürebilmek, daha kalıcı yatırımlar ve hizmetler götürerek bir iz bırakmak ise bizlerde yaşadığımız Kaman’da kalıcı eserler bırakan, anılan siyasetçiler görmek istiyoruz.

Şunun şurasında seçimlere 46 gün kaldı. Partiler adaylarını 21 Mayıs’a kadar YSK’ya teslim edecekler. Yani siyasi partiler Kırşehir’imizi temsil edecekler adaylarını açıklayacaklar.

İşte tamda bu noktaya işaret ederek, Kaman’ın makûs talihini yenecek vekiller istiyoruz.

Bu zamana kadar Kaman’dan seçilmiş ve kendi dönemlerinin şartları içerisinde ilçemizin gelişmesi, kalkınması için çalışmış ve çalışmaya devam eden tüm siyasetçilerimize her zaman vefa gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Yaptıkları çalışmalar ve yatırımları 18 yıldır gazetemiz sütunlarına taşıdığımız bu birbirinden değerli insanlarımız nezdinde hiçbir olumsuz ve karalamaya yönelik haber yapmadık ve bu tür tevessülleri de her daim geri çevirdik.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  İlimizin tek tarımsal markası Kaman Cevizi coğrafi işaret çalışması tescil için ilana çıktı

Ancak, yapılan çalışmaların daha ileriye götürülmesi ve aksayan yönlerin düzeltilmesi için de eleştirmekten çekinmedik, çekinmeyeceğiz de. Çünkü siyasilerimizin etrafına çöreklenen ve her daim kazanan tarafta olmayı marifet sayan yalaka ve ayak takımının şakşakları yüzünden gözden kaçanları politikacılara hatırlatmakta yapıcı bir görevdir. Buradan kimsenin başka hesaplar yapmasına müsaade etmeyiz…

İşte daha önceki yazımızda belirttiğimiz bu sebeplerden dolayı Kaman ilçemizde siyaset yapmakta olan ve yapmaya aday çok sayıdaki aday adaylarını desteklemeliyiz, Kamanlılar olarak görüşmelerimizde sıkıntılarımızı ve beklentilerimizi sıralayarak onların temsil ettikleri partileri içerinde seçilecek sıralarda olmaları için el birliği yapmalıyız.

Evet, Kamanlılar olarak biz hancıyız.

İlimizden seçilecek olan 2 milletvekili ise hizmete talip. Bu iki vekillinde Kamanlı olması için, nüfusu ve ekonomisi can çekişen Kaman’ın makûs talihini yenmesi için destek vermeliyiz.

Bir Afrika atasözü der ki; “Aslan, ceylan, sırtlan ve zebra yan yana koşturuyorsa, orman yanıyor demektir.”

Bizim için Aslan’ın, Ceylan’ın, Sırtlan’ın ve Zebra’nın kim olacağının önemi yok. Önemli olan yanmakta olan Kaman’ın sahiplenilmesidir.

Partisi fark etmez, bu zamana kadar içimizden bir vekil çıkartamadığımız dönemlerde yaşadığımız kayıpları herkes çok iyi biliyor. Onlar yolcuydu, konup gittiler. Arkalarında bir iz bırakmadan…

Bir daha kayıplar yaşamamak için kazanabilecek yerlerden Kamanlı adaylar çıkartmalıyız ve açıktan destek vermeliyiz. Kaman için en iyi siyaset Kaman’dan yana taraf olmaktır.

Bunlar bizim şahsi görüşlerimiz, tabii ki de herkes bizimle aynı görüşü paylaşacak ya da kabul edecek diye bir konu da mevzu bahis değildir.

Ortaya bir resim koyduk, kabul edilebilir ya da edilmez.

Tartışılabilir bir konu bu durum.

Ancak, beynini kiraya vermişlerle de konuşacak bir konumuz yok onu da belirtmek isteriz.

Hayırlı günler… 🙂

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Rusya, Ukrayna’da kalabilecek mi?
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.