Böyle hemşeri dostlar başına

İşadamı Ramazan Demirel’in köy sevgisi herkese örnek olmalı

24.07.2019
709
A+
A-

İsahocalı Köyümüzden olup Ankara Merkezli Mim-Mak Şirketinin sahibi işadamı Ramazan Demirel’in memleketine yaptığı hizmetler büyük takdir görürken, bizlere de “böyle hemşeri dostlar başına” demek düşüyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, 1953 yılında Ömer (Ömer Usta) ve Hanım Demirel çiftinin ikinci çocuğu olarak İsahocalı Köyünde dünyaya gelen Ramazan Demirel, ilkokulu köyünde tamamladıktan sonra hayat şartları gereği Ankara Sanayisinde demirci çırağı olarak iş hayatına atılmış.

Çocuk denecek yaşta girdiği mesleğini severek yapan ve daha da geliştiren hemşerimiz Ramazan Bey önce kendisine küçük bir işyeri açmış ve işini zamanla geliştirerek Ankara, Kırıkkale ve Osmaniye’de üretim yapan fabrikalara kadar çıkartmış. Bu zaman zarfında köyü ile bağlarını asla kesmeyen ve köyüne ev yaptırarak burada da ikamet etmeye devam etmiş.

Köylüleriyle vakit geçirmeyi seven, köyünün ve köylünün kalkınması için maddi ve manevi her zaman yanlarında olmaya çalışan Ramazan Demirel’in İsahocalı’na yaptığı açık katkılardan öğrenebildiklerimizi Kaman ve tüm köylerimizdeki gurbetçi hemşerilerimize örnek olması açısından paylaşmak istiyoruz.

MİLYARLARCA LİRALIK KATKI

İsahocalı Köyü Pazaryerini 400 metrekare çelik yapı ile Kapalı Pazar Alanına dönüştüren İşadamı Ramazan Demirel, yeni mezarlığın çevre duvarını, pazaryerindeki Karalık Çeşmesi ve 2 mezarlığa çeşmeler ile köyün umumi tuvaletlerinin yenilenmesi gibi işleri yaptırırken, 3 Ağustos’ta yapılacak olan 9. Geleneksel İsahocalı Kültür ve Dayanışma Şenliğinin sponsorluğunu üstlenerek şenlik alanına kalıcı sahne yaptırdı.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak tüm halkımıza örnek insan olan İşadamı hemşerimiz Ramazan Demirel’i tebrik ediyor, başarılarının ve desteklerinin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Atatürk Bilgi Evi’nin Kapatılması Tepki Çekti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.