Böyle Hemşeriler Dost Başına

Türk’ler İnşaat’tan Kaman Ekonomisine Büyük Katkı

21.11.2019
495
A+
A-

Kuveyt’te Taşeronluk yapan Kargınkızıközülü Türk ailesinden 4 amcaoğlu hemşerimiz, yanlarında çalıştırdıkları çok sayıda Kamanlılar sayesinde ilçemiz ekonomisine can suyu olmaya devam ediyorlar.

Kuveyt Havaalanı inşaatının demir işini alan taşeron amcaoğulları Ramazan, Doğukan, İlker ve Recep Türk, yanlarında çalıştırdıkları 350 Kamanlı işçi hemşerimizle birlikte 2 yıldır ilçemiz ekonomisine ortalama aylık 5 Milyon Lira olmak üzere toplamda bu güne kadar 120 Milyon Lira para girişine vesile oldular.

Halen işin bitirilmesine 2 yıllık bir süre olduğunu belirten Türkler İnşaat sahiplerinden İlker Türk’ten edindiğimiz bilgilere göre Kaman’dan şimdiye kadar 350 kişi Kuveyt’e çalışmaya gitmiş durumda. Burada döviz üzerinden çalışan Kamanlı hemşerilerimiz ortalama kişi başı 14 Bin TL aylık artırmakta ve bu kazançlarını ise çeşitli bankalar üzerinden Kaman’da yaşayan ailelerine göndermekteler.

Hiçbir fabrikası bulunmayan ve sadece emekliler ile devlet memurlarının aldığı maaşla çarkını döndürmek zorunda kalan Kaman ilçemizde Belediyenin 2020 bütçesinin 45 Milyon Lira olduğunu ele alırsak Türkler İnşaat’ın ilçemiz ekonomisine katkısının azımsanmayacak ve hatta devasa bir rakam olduğunu söyleyebiliriz.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, hasetlik yapmadan, milliyetçilik değerlerini ön planda tutarak hemşerilerini tercih ederek hep birlikte kazanmanın ve kalkınmanın önünü açan hemşerilerimiz Ramazan, Doğukan, İlker ve Recep Türk’ü tebrik ediyor, böyle hemşeriler dostlar başına diyoruz. İyi ki varsınız. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Üniversitemize 169 öğrenci kayıt yaptırdı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.