Böyle olur Ustaların düğünü

Zurnacı Ferdi Göçer’in oğlu Zülfikar ile Davulcu Hüseyin Göçer’in kızı Tuğçe dünya evine girdi.

09.07.2019
807
A+
A-

Kaman’da mutlu günlerimizde her daim yanımızda bulunan Abdal Aşireti mensubu Zurnacı Ferdi Göçer’in oğlu Zülfikar ile Davulcu Hüseyin Göçer’in kızı Tuğçe dünya evine girdi.

Nişan, düğün ve her türlü eğlencelerde başrolde oynayan ustalarımız kendi düğünleri ise hafta sonu yerine hafta başında yapılmakta. Halkın düğünde çalgı çalarak geçimlerini sağlayan Abdal Aşireti mensuplarımız ise kendi düğünlerinde eğlenceye katılabilmek ve misafirlerini ağırlayabilmek için başka aşiretlerden çalgıcı getirirken, durumu iyi olanlar ayrıca sanatçıda davet ediyorlar.

Bu hafta başında Abdallar Mahallesi olarak bilinen Sarıuşağı Mahallesinin Kümeevler Mevkiinde gerçekleştirilen Ferdi Göçer’in düğününde Halk Sanatçısı ve Aşiret Üyesi Tufan Altaş sahne aldı. Aşiret üyelerinin yanı sıra Kaman ilçemizden ve şehir dışından çok sayıda misafirinde ağırlandığı düğünde Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri asılırken, düğün evinde havaya ateş açılmaması konusunda sık sık uyarılarda yapıldı.

Örf, adet ve geleneklere son derece bağlı olarak gerçekleştirilen abdal Düğününe katılan davetliler ise aşiret üyelerini kutlayarak “böyle olur Abdal düğünü” diyerek tebriklerini ilettiler.

Bizde Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, başta Ferdi Göçer’in çocuklarına bir ömür boyu mutluluklar dilerken, ilçemizde gerçekleştirilen tüm düğünlerde dünya evine giren hemşerilerimizi tebrik ediyoruz. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Dermatoloji Uzmanı Dr. Ali İhsan Güleç Göreve Başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.