Bozkurt’taki çalışmalar Kamanlılara emanet

Karadeniz gölgesinde etkili olan ve Kastamonu’nun 5 Bin 400 nüfuslu Bozkurt İlçesinde büyük yıkama sebep olan sel felaketinin yaralarının sarılması ve arama kurtarma faaliyetlerinin sürdürülmesi çalışmalarının kontrolü iki Kamanlı AFAD İl Müdürü hemşerilerimiz ile birlikte toplamda 5 Kamanlı hemşerimize emanet.

25.08.2021
1.055
A+
A-

Karadeniz gölgesinde etkili olan ve Kastamonu’nun 5 Bin 400 nüfuslu Bozkurt İlçesinde büyük yıkama sebep olan sel felaketinin yaralarının sarılması ve arama kurtarma faaliyetlerinin sürdürülmesi çalışmalarının kontrolü iki Kamanlı AFAD İl Müdürü hemşerilerimiz ile birlikte toplamda 5 Kamanlı hemşerimize emanet.

BOZKURT’TA 5 KAMANLI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bizzat çağırılarak görevlendirilen Bolu AFAD İl Müdürü Yelekli hemşerimiz Cengiz Çavuş kayıpların aranması ve kurtarılmasından; Kırşehir AFAD İl Müdürü Sarıömerli hemşerimiz İbrahim Avşar ülke genelinden gelen gönüllü ekiplerin koordinasyonundan; Kaman Belediyesi Personeli Yelekli hemşerimiz Nuri Satılmış ülke genelinden gelen ve il müdürleri hemşerilerimize bağlı çok sayıda gönüllü ekibin sevk ve idaresinden sorumlu olurlarken; Ankara AFAD Başkanlığından Ömerkahyalı hemşerimiz Emre Yücel ile Erbişimli Yücel Alkan ise çalışmalara gönüllü olarak destek vermekte.

Edinilen bilgiye göre, sel felaketinin ardından bölgeye görevlendirilen Kırşehir AFAD İl Müdürü hemşerimiz İbrahim Avşar ve beraberindeki ekibi 7 gün 24 saat esasına dayalı çalışmalarına başlarken, bölgeye sevk edilen ve Ankara, Sakarya, Konya, Kocaeli, İzmir, Samsun, Sinop, Bartın ve Kastamonu ekiplerinin içinde bulunduğu 400 kişiden fazla gönüllünün koordinasyonunu devralarak bölgede sel baskınında zarar gören vatandaşların yaralarını sarma, arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyorlar.

Öte yandan, daha önce Muğla’da yaşanan yangın felaketinde görev alan ve özverili çalışmalara imza atan Kamanlı hemşerimiz Bolu AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş da bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından bölgeye çağırılarak Bozkurt’ta enkaz ve su altında kalan vatandaşların aranması, kurtarılması ve tahliyesi için görevlendirildi. İl Müdürü Çavuş da 300 kişilik ekibiyle aralıksız çalışmakta.

Kaman Belediyesi Personeli, Ülkücü İşçiler Derneği Kurucu eski Genel Başkanı ve 2004-2009 yıllarında MHP Kaman İlce Başkanlığı görevini de yürüten hemşerimiz Nuri Satılmış ise AFAD İl Müdürlüğünün talebi, Kırşehir Valiliğinin oluru ile Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından Yücel Alkan ile birlikte görevlendirildiği çalışmalarda ekip çalışması ve hızlı karar alma kabiliyeti nedeniyle bölgedeki 2 İl Müdürümüze bağlı ekiplerin sevk ve idaresinden sorumlu olarak görev yapmakta ve ihtiyaç duyulan alanlarda da kazma ve kürekle de çalışmalara destek vermekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Yeni Kısıtlamalar Başladı

Ayrıca, Ankara AFAD Başkanlığından gönüllü olarak bölgeye giden uzman hemşerilerimizden Emre Yücel ile Kaman Belediyesi Personeli Yücel Alkan’da Bozkurt’taki çalışmalara görev verilen alanlarda katıldılar.

SOYLU İLE ANI

Bozkurt başta olmak üzere bölgedeki tüm çalışmaları yerinde takip eden ve yöneten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da afet bölgesinde zarar gören vatandaşların acılarının hafifletilmesi ve canla başla çalışan ekiplerin motivasyonun yükseltilmesi amacıyla sık sık alana inerek gönüllülerle bir araya gelmekte. Kamanlı hemşerilerimizle de birkaç kez görüşen ve tebrik eden Bakan Soylu, Kamanlı hemşerilerimizle de poz vererek fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

TEŞEKKÜR

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak, felaketin yaralarının sarılması ve acıların azaltılması amacıyla canla başla çalışan, hepimizin dualarını orada hayatlarını, hayallerini ve geleceklerini kaybeden halkımıza ulaştıran, Kırşehir ilimizin ve Kaman ilçemizin adını gururla temsil eden hemşerilerimiz Cengiz Çavuş’a, İbrahim Avşar’a, Nuri Satılmış’a, Emre Yücel’e ve Yücel Alkan’a teşekkür ediyoruz. Haklarınız kolay ödenmez. Allah yar ve yardımcınız olsun, gönlü ve kalbi büyük hemşerilerimiz. İyi ki varsınız. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.