Bu terslikte bir iş var

02.02.2022
2.313
A+
A-

Sizce de “Bu terslikte bir iş” yok mu?

Karla mücadelede verilen emeği, gösterilen çabayı ve yakılan o pahalı mazotu görünce aklıma geldi, “Bu terslikte bir iş var” deyimi.

Acaba iş yapmak için mi çalışılıyor ya da iş yapıyormuş gibi görünmek için mi çalışılıyor, dahası kendilerine (belediyeye) zarar vermek için mi çalışılıyor ben çözemedim.

Doğru okudunuz, yazım hatası değil.

Bu kelime bir ters psikoloji cümlesi. Bir kişiye “şunu şöyle-böyle yap” dediğinizde tam tersini yapıyorsa sizde “şöyle-böyle yapma” dersiniz. Bu yüzden ters psikoloji egosantrik (başkalarının görüşünün veya fikrinin kendisininkinden farklı olamayacağını veya olmaması gerektiğini düşünme hali), ne istediğini bilen ve rekabetçi ruha sahip olan kişilere uygulandığında en olumlu sonucu verir. Tam tersine, özgüveni olmayan, birilerinin maşası olmuş ya da bulunduğu makama-yere liyakatla gelmemiş insanlar üzerinde ise olumsuz sonuçlar doğurur.

Son yılların en güzel ve bereketli kış aylarını geçirdiğimiz bu günleri “beyaz esaret”e döndüren iş bilmemezlik yüzünden tüm Kaman mağdur durumda.

Belediyeye ait onca araç gereç 24 saat esasına göre yaklaşık 2 haftadır karla mücadele ediyor. Gel gör ki, hali hazırda belediye binasının önündeki kar bile kaldırılamadı. Karla mücadeleyi ya da yol açmayı makine ile karı sağ sola küreme olarak gördüğümüz sürece de başarılı olamayacağız.

İş makineleri önlerindeki küreme aletini yerden 10 cm yukarıdan çalıştırarak yol üzerinde kar yığını bırakıyor. Bu kar yığını gündüz yumuşuyor un gibi dağılıyor ve üzerinde ne yaya yürüyebiliyor, ne de araç gidebiliyor. Akşamları ise buza çekiyor ve yol üzerinde kalın bir katman oluşturuyor. Yol temizleme dediğin yoldaki tüm kar ve buzun kaldırılması ve zeminin görünür olması demektir.

Ayrıca, tipi ve ara ara yağan kar yüzünden yeniden kapanan yol için çalışan araçlar insanların evlerinden çıkmak için açtıkları yerleri de tekrar tekrar kapatarak gitmekteler. Yardım isteyen vatandaşlara da uygunsuz konuşmalar yaşanmakta.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Basında bir fidan: “Nereden nereye?”

Şimdi biz bu gördüğümüz eksiklikleri söyleyince bazıları yapılan bu hatayı düzeltmek için hareket etmek yerine yine bizi suçlayacaklar.

Sizce de “Bu terslikte bir iş” yok mu?

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.