Çanakkale Geçilmez: 108. Yıl Rahmet ve Saygıyla…

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü kutlayarak Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla andık.

20.03.2023
1.001
A+
A-

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü kutlayarak Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla andık.

Şan ve şerefin kanla yazıldığı, 250 Binden fazla vatan evladının kanıyla yazdığı Çanakkale Geçilmez destanının 108. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ülke genelinde oldu gibi ilçemiz Kaman’da da çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi.

İlk etkinlik 18 Mart Cumartesi günü saat 10.45’te Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasının ardından başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gezilerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşımız okundu. Çelenk töreninin ardından protokol üyeleri tarafından Cuma ve Hacıpınar Mahallelerindeki Şehitlikler ziyaret edilerek dua edildi.

Şehitlik ziyaretinin ardından saat 11.30’da Kültür Merkezindeki Kaman Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda Kaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Anma Etkinliğine geçildi. Saygı duruşu, İstiklâl Marşımız ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Okul Müdürü Abbas Hangül tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Daha sonra sergilenen şiir ve türkü dinletisi ve tiyatro gösterimi büyük beğeni topladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü programlarına; Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk, Belediye Başkan Yardımcısı Eftal Avşar, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Daire Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaman Ak Haber Gazetesi olarak; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki Yüce Türk Ordumuz ve top yekûn milletimizin bir asır önce dünyanın en güçlü ordularını dize getirdiği, şan ve şeref’in kanla yazıldığı Çanakkale Zaferinin 108.yıl dönümü ile Şehitler Günü’nü ve kahraman Türk askerindeki o yüksek ruhu bir kez daha minnet ve şükranla yâd ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ezelden ebede intikal etmiş olan tüm şehitlerimizi rahmet ve dua ile anıyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kaman Devlet Hastanesinin Klinik Kalitesi Denetlendi

/ Haber:  İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.