Çetin Gökalp ve Mehmet Demir Çiftçi tv’de çiftçinin sorunlarını konuştular

Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir, ulusal yayın yapan Çiftçi Tv’de çiftçilerimizin sorunlarını ekrana taşıdılar. Kaman Cevizimizin tanıtımına unutmadılar.

02.12.2020
765
A+
A-

Kaman Ziraat Odası Başkanı Çetin Gökalp ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Demir, ulusal yayın yapan Çiftçi Tv’de çiftçilerimizin sorunlarını ekrana taşıdılar. Kaman Cevizimizin tanıtımına unutmadılar.

24 Kasım Salı günü Saat 10.00’da İstanbul’dan canlı olarak gerçekleştirilen, Taner Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Çiftçiden Haber adlı programında tarım, hayvancılık, üretim ve çiftçilerin sorunları ele alındı.

Devletimizin şaha kalkması için bütün imkânların üretime verilmesi ve üreticinin desteklenmesi lazım diyen Başkan Gökalp, girdi fiyatlarındaki artışa rağmen ürettikleri ürünlerin fiyatlarındaki artışın çok aşağılarda kaldığını hükümetin açıkladığı fiyatları karşılaştırarak anlattı.

Pandemi nedeniyle tüm çiftçilerin ve esnafların büyük sıkıntı çerisinde olduğunu vurgulayan Gökalp, “Yüksek faizler çiftçimizin belini büküyor. Çiftçilerimiz bankalara olan borcunu ödeyemiyor. İçinde bulunduğumuz küresel ısınma, ekonomik kriz ve pandemi sıkıntıları nedeniyle çiftçimizin desteklenmesi lazım. Üretim aşamasında desteklemelerin erken açıklanması lazım ki çiftçi hazırlığını ve programını buna göre düzenlesin,” dedi.

Mehmet Demir ise çiftçinin sezonu kapadığını belirterek, “TMO’nun açıkladığı düşük fiyat ve artan maliyetler sonucu üreticilerimiz ürünlerini esnafa satmak zorunda kaldı. Birçok çiftçimizde büyük miktarda arazide buğday üretimini terk etti. Ülkemizin yıllık buğday ihtiyacı geçtiğimiz sezonda beklentinin altında kalarak yeterli üretim sağlanamadı ve yurt dışından ithalat yapılmak zorunda kalındı. Dövizdeki en ufak bir hareketlilik doğrudan bizim gübre, mazot ve ilaç fiyatlarımıza yansıyor, döviz tekrar eski seviyesine gerilediğinde ise bayi fiyatı indirmiyor,” dedi.

Programda sunucu ve izleyicilerden gelen yorumlara da cevap veren Gökalp ve Demir, program sonunda daha önce başka tv kanallarında yaptıkları gibi Kaman Cevizimizin de tanıtımı yaptılar. Kaman Cevizi diye başka menşeli cevizlerin pazarlanmasının gerektiğinin altını çizen Mehmet Demir ise her zaman söylediğini tekrarlayarak; “Kaman Cevizi Kaman’dan alınır, Kamanlıdan alınır,” dedi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Başkan Çolak, Muhtarlara “NUTUK” hediye etti
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.