Ceviz Festivali yapılmayacak

10-11 Ekim’de ceviz satış stant­la­rı kurulması plan­lan­mak­ta.

30.09.2020
1.230
A+
A-

Ceviz üreticilerinin desteği olmasa da belediye Festival’in en azından satış anlamında yapılması için çalışıyor.

Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalinin bu yıl yapılması planlanan 29’uncu etkinliklerinin pandemi nedeniyle Bakanlık tarafından iptal edildiğini Belediye Başkanı Necati Çolak açıkladı.

Kısa adıyla Ceviz Festivali olarak adlandırılan, adı ve tadıyla dünyaca ünlü Kaman Cevizimizin pazar payının artırılma, alıcı ile satıcıyı bir araya getirerek halkımıza sanat ve kültür anlamında farklı günler yaşatmak amacıyla Kaman Belediyesi tarafından organize edilen şenlik programının bu yıl koronavirüs nedeniyle yasaklanması üzerine sadece ceviz satışının yapılabilmesi üzerinde çalışılmakta.

ÜRETİCİLER DUYARSIZ

Konuyla ilgili olarak ceviz üreticilerinin görüş ve önerilerini almak için 24 Eylül Perşembe günü Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından düzenlenen toplantıya davet edilmelerine rağmen ceviz üreticileri yeterli ilgiyi göstermedi. Toplantıya, Kaman Ceviz Üreticileri Derneği Kurucu Başkanı Ecz. Deniz İkizoğlu, Dernek Başkanı Emekli Öğretmen Özkan Köysüren, Ceviz Üreticisi ve Emekli Öğretmen İbrahim Şahin, Ceviz Üreticisi ve Belediye Meclis Üyesi Ümit Ayaz, Ceviz Üreticisi ve Gazeteci Muzaffer Aktürk ile Yeşil Kaman Gazetesi Temsilcisi Adem Piri, Belediye Yazı İşleri Müdürü Yakup Solak, Kültür Müdürü Volkan Özdemir ve Zabıta Amiri Salim Çoban katıldı.

Toplantıda, “Üreticileri mağdur etmemek amacıyla neler yapabilirizi görüşmek için sizlerle bir araya gelmek istedik” diyen Başkan Necati Çolak, ceviz üreticilerinin festivale duyarsız kalmalarına bir anlam veremediklerini belirttiği konuşmasında; “Ceviz Festivalimiz çok kalabalık geçmesi nedeniyle halk sağlığı için yapılamayacak. Normal zamanı Ekim ayının ilk hafta sonu olan Festvial tarihimizi ise bu seferlik cevizlerimiz mevsim itibarıyla henüz hasat edilemediğinden dolayı 10-11 Ekim’de satış stantları kurmayı planlamaktayız. Yer olarak da Pazaryerlerimiz kapatılmadığı için Yoğurt Pazarı ve Kapalı Pazaryerinde kontrollü giriş ve çıkışlarda da sıkı tedbirler alacağız,” dedi. / Muzaffer AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Çanakkale Destanını Şerefle Andık
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.