Ceviz Festivali Yookkk!

Kaman Belediyesi tarafından 1989 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk haftasında geleneksel olarak gerçekleştirilen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin 30’uncusunun bu yıl 2-3 Ekim 2021 tarihinde yapılması bekleniyordu.

22.09.2021
1.409
A+
A-

Festivaline Sahip Çık, Kaman Kazansın!

Kaman Belediyesi tarafından 1989 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk haftasında geleneksel olarak gerçekleştirilen Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin 30’uncusunun bu yıl 2-3 Ekim 2021 tarihinde yapılması bekleniyordu.

Ancak, pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl yapılması Bakanlık tarafından iptal edildiği açıklanan Ceviz Festivali konusunda son 10 güne girmemize karşın hiçbir şekilde resmi açıklama yapılmadı. Kaman ve Kaman Cevizi hiçbir dönem bu kadar sahipsiz kalmamıştı.

Kısa adıyla Ceviz Festivali olarak adlandırılan, adı ve tadıyla dünyaca ünlü Kaman Cevizimizin pazar payının artırılma, alıcı ile satıcıyı bir araya getirerek halkımıza sanat ve kültür anlamında farklı günler yaşatmak amacıyla Kaman Belediyesi tarafından organize edilen şenlik programının geçen yıl koronavirüs nedeniyle yasaklanması üzerine sadece ceviz satışının yapılabilmesine kısıtlı izin verilmişti.

Ekonomik gerekçeler ile her alanda kalabalıklar oluşturulmasına, düğün, cenaze ve mitinglere katılımlar serbest bırakılıp okullar yüz yüze eğitime başladığı bir dönemde pandemi mazeret gösterilerek Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin yapılmaması ceviz üreticileri tarafından manidar karşılanmakta ve Kaman’ın sahipsizliğinin tescillendiği olarak görülmekte.

Siyasi ve idari yöneticilerin iş yükünden kaçtığı dillendirilse bile cevizle ilgili dernekler ve büyük ceviz üreticileri de ellerini taşın altına koymadan Festivalin nimetlerinden faydalanmayı beklemeleri ise ayrı bir garabet olarak göz önünde olduğunu söylemek zorundayız.

Ülke ekonomisine olduğu kadar ilçemiz Kaman’ın ekonomisine de büyük katkılar sağlayan Kaman Cevizimizin pazar payının artırılması ve ilçemizin tanıtılması amacıyla 30 yıl önce büyük umutlarla başlatılan Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimiz içeriğindeki cevizcilik konulu seminerler, özendirici yarışmalar, ceviz satış stantları ile kültür ve eğlence bölümleriyle Kaman halkına ve Kaman Cevizine çok şeyler katmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Bu İşte Bir Sakatlık Var

Maddi ve manevi desteklerle geliştirilecek ve artırılacak olan ceviz üreticiliği sayesinde ilçemiz ekonomisi kalkınacak, festival ile de pazarlaması ve tanıtımı sağlanacaktır.

Bu kısır döngüyü kırmak ve Ceviz Festivalimizi önceki şaşalı günlerine döndürülmesinde Kaman Belediyesinin olduğu kadar ilçemizin yöneticileri, siyasileri, sivil toplum kuruluşları ve ceviz üreticilerinin de bir sorumluğu olduğunu düşünen Kaman halkı tüm ilgilileri el birliği ile ilçemize ve festivalimize sahip çıkmaya davet etmekte. / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.