Ceviz Kırma, Eleme ve Paketleme Projesi hayata geçiyor

Festival öncesi Kaman ve Ceviz için önemli bir protokol imzalandı.

05.10.2022
1.138
A+
A-

Festival öncesi Kaman ve Ceviz için önemli bir protokol imzalandı.

Kaman Belediyesi ile Kırşehirli Dernekler Federasyonunun işbirliğinde Ahiler Kalkınma Ajansına sunulan 2 Milyon 337 Bin Liralık hibe destekli “Kaman Cevizi ile Sosyal Kalkınma ve İstihdam Sağlanıyor” isimli projenin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi.

Kaman Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Ahiler Kalkınma Ajansı yetkilileri, Belediye Başkanı Necati Çolak, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Hüseyin Ata ve Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş katıldı.

Kaman’da ceviz soyma, kurutma, kırma, eleme, işleme ve paketleme faaliyetlerini gerçekleştirmesi hedeflenen proje kapsamında Kadın Kooperatifi kurulması ve sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı genç ve kadınların istihdam edilmesi planlanmakta.

Kadın Kooperatifi aracılığı ile kurulacak ceviz işleme atölyesinde üretilecek olan ceviz ve ceviz ürünlerinin pazarlanması içinde satış ofisi açılması planlanmakta.

Proje kapsamında coğrafi işaret tescilli Kaman Cevizimizin işlenerek katma değeri ve verimliliğinin artırılacağını vurgulayan Başkan Çolak, protokol imzalanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kaman Cevizimiz entegre üretim sistemi ile çeşitli ikincil ürünlere dönüştürülecek ve hem halkımıza gelir kapısı olacak hem de Kaman’daki ceviz üreticilerine satış ve pazarlamada katkı sağlayacaktır. Böylece yıl boyu ilçemizde ceviz ve ceviz ürünlerinin satışı ve pazarlanması sağlanacaktır. Projemiz yakın zamanda hayata geçirilecek,” dedi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Kahramanlık şiirlerinin halk ozanı Dadaloğlu Kaman’da 3. kez anıldı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.