Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimize Sponsorlar Aranıyor

Geleneksel Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıkları için Kaman Belediyesi tarafından oluşturulan festival hazırlık komitesinin 2.toplantısı 30 Temmuz Salı günü öğleden sonra gerçekleştirildi.

09.08.2019
555
A+
A-

Geleneksel Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin hazırlıkları için Kaman Belediyesi tarafından oluşturulan festival hazırlık komitesinin 2.toplantısı 30 Temmuz Salı günü öğleden sonra gerçekleştirildi.

Kaman ilçemizin adının duyurulması, dünyaca ünlü Kaman Cevizimizin pazar payının ve üretimini artırılması ile ilçemizdeki kültür ve sanat faaliyetlerine katkı sağlaması amacıyla bu yıl 28.si gerçekleştirilecek olan Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali’nin konser bölümlerinde sahne alması planlanan birbirinden ünlü isimler konusunda sosyal medyada anketler düzenlenirken, hazırlık toplantısında Belediye bütçesinin yetersizliği nedeniyle masraflara ortak olacak “sponsor” (destekleyici) arayışına girilmesi hayretle karşılandı.

Yaklaşık bir ay önce yapılan toplantıda alınan kararları görüşmek üzere katılımcı sayısını daraltarak bu toplantıyı düzenlediklerini belirten Başkan Necati Çolak, toplantının açış konuşmasında, “Bu toplantıda 8 başlık altında topladığımız kararları teker teker konuşacağız. Tüm katılımcıların katkı sağlayacağını düşünüyorum. Festivalimizde sadece cevizi değil, kültür ve sanatımızı da ön plana çıkartmak için çalışmalarımız devam edecektir,” dedi.

5-6 Ekim 2019 tarihinde yapılacak olan Ceviz Festivali konusunda katılımcılar ellerinde altyapısı hazırlanmış somut bir öneri sunamazlarken, Gazetemiz Yazarı Mümtaz Boyacıoğlu konuya eleştirel bir şekilde yaklaşarak uzun yıllar festivale sadece eğlence olarak bakıldığını, festivalin kültür ve sanat ile Kaman cevizinden giderek uzaklaştığının altını çizdi. Son yıllarda cevizlerin don olaylarından oldukça etkilendiğini ve üretimin azaldığının altını çizen Boyacıoğlu, durumu kurtarmak isteyen üreticilerin yabacı çeşitlere yönelmesinin Kaman Cevizine karşı ilginin de azalmasına neden olduğunu söylerken; “Kültür ve Sanat etkinliklerini artırmak için Milli Eğitimle ortaklaşa resim, şiir, kompozisyon yarışmaları düzenleyebiliriz. Resim ve el sanatları sergileri açabiliriz. Ceviz üreticilerini bilgilendirmek için seminerlere yeniden dönebiliriz. Her bir etkinlik için ayrı ayrı ekipler kurarak iş bölümü yapabiliriz. Ayrıca, ithal sanatçı yerine ses yarışması düzenleyerek yerelden yeni sanatçılar çıkartmaya yönelik faaliyet yapılabilir. Buradan çıkan güzel yeteneklerimizde festivallerimizde eğlence bölümüne katkı sağlayabilirler” şeklinde önerilerini sıraladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Leylek kurtarma operasyonu

Toplantıda, Belediyenin mali durumunun kısıtlı olduğu nedeniyle festival bütçesine ortak olacak işadamı ve hayırsever arayışına girilmesinin ardından görüşlerini paylaşan Gazetemiz Sahibi Muzaffer Aktürk ise Belediye Başkanı Necati Çolak’a yönelik, “Seçimlerde tüm Kaman’a Kaman’ı iktidarla buluşturup tüm sorunlarımızı çözeceğinize dair söz vermiştiniz. Kaman’ın sizden umudu ve beklentisi çok yüksek” diyerek başladığı konuşmasında; “Esnafımız ve müteahhitlerimiz zaten büyük sıkıntı içerisinde. Birçok ortak arkadaşımız yüksek faizlerle ve becayiş kredileri ile ayakta durmaya çalışmakta. Lütfen evlerine ekmek götürmek zorunda olan insanlara dokunmayın” dedi.

Toplantıda özellikle Kaman Cevizimizin adı ve imajına zarar veren, başka yerlerden getirilen ve çeşitleri farklı cevizlerin Kaman Cevizi adı altında satılmasını önlemek için alınacak tedbirlerin yanı sıra festivale davet edilen misafirlerin konaklaması ve ağırlaması konuları da görüşüldü. / Pınar AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.