Ceviz Pazarı hafta sonu kurulacak

Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimiz bu yıl da yapılmadı

06.10.2021
970
A+
A-

“Kaman’da halkımızı, ceviz üreticilerimizi, siyasilerimizi ve yöneticilerimizi hiçbir şekilde ilgilendirmeyen ‘Ceviz Festivali’ konusunda ısrar ettiğimiz ve rahatsızlık verdiğimiz için tüm okurlarımızdan özür diliyoruz(!)”

Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalimiz bu yıl da yapılmadı

Kaman’da halkımızı, ceviz üreticilerimizi, siyasilerimizi ve yöneticilerimizi hiçbir şekilde ilgilendirmeyen “Ceviz Festivali” konusunda ısrar ettiğimiz ve rahatsızlık verdiğimiz için tüm okurlarımızdan özür dileyip, Peygamber Efendimizin “Haksızlık karşısında susan dil şeytandır,” hadisine uyarak haberimize devam ediyoruz.

Ülke genelinde ilk defa ilçemizde yapılan, 1989 yılından bu yana her yıl Ekim ayının ilk hafta sonunda gerçekleştirilen, bu yıl 30’uncusu 2-3 Ekim 2021 tarihinde yapılması gereken Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivali, ülke genelinde birçok festival ve şenlikler ile ilimizde 1 hafta boyunca süren Ahi Evran Yılı etkinlikleri, Neşet Ertaş anma etkinlikleri ve onlarca konsere karşılık yine covid19 küresel salgını nedeniyle iptal edildi.

Birçok haberimize karşılık dalındaki cevizler çatlayarak cevap verirken, Kaman halkı ve ceviz üreticilerimiz dâhil kimse sağ olsun üzerine alınmadı. 30 yıllık emek, çaba ve gayret bir tarafa itilip tüm ilçenin kazancı yerine üç-beş üretici ve satıcının kazanacağı pazarcı tezgâhı açılacak. İlçe dışından birilerinin gelmesine vesile olacak minnacık bir açılış töreni dahi yapılmadan normal süresinden bir hafta gecikmeli olarak kurulacak tezgâhlarda ise yerli ürünlerin çoğunun satılması nedeniyle başka şehirlerden getirilen ürünlerin pazarlanması beklenmekte.

Kaman Belediyesi facebook hesabından yapılan açıklamaya göre 9-10 Ekim 2021 tarihlerinde ceviz pazarı kurulacak. Sosyal etkinlikler ve şenlik programları iptal edilirken, festival programının olmazsa olmazı olan açılış töreni ve protokol konuşmaları konusunda da herhangi bir bilgi verilmedi. / İbrahim AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Mübarek Üç Aylar Başladı
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.