Cevizin en iyileri belirlendi

Yarışmaya katılan bir birinden güzel bahçe, ceviz ve baklava arasından dereceye girenler ince elenip sık dokundu ve sonuçta ilk üçe giren isimler açıklandı.

Ceviz Festivalinin amacına en uygun yarışmalarından biri olan En İyi Ceviz Bahçesi, En İyi Ceviz ve En İyi Cevizli Baklava Yarışmalarında dereceye girenleri belirlemek biraz zor oldu.

Kaman’da her geçen gün biraz daha iyiye giden cevizcilik yarışma jürisini biraz zorladı. Yarışmaya katılan bir birinden güzel bahçe, ceviz ve baklava arasından dereceye girenler ince elenip sık dokundu ve sonuçta ilk üçe giren isimler açıklandı.

EN İYİ CEVİZ

En iyi Ceviz Yarışmasında 22 üretici arasından Erbay Türk’e ait ceviz birinci seçildi ve ödül olarak 2 Bin Lira ve Halı kazandı. İkinci seçilen Orhan Can, Bin 500 Lira ve Üçüncü seçilen Özdilek Maraş ise Bin Lira para ödülü kazandılar.

EN İYİ BAHÇE

En İyi Ceviz Bahçesi Yarışmasında ise 13 bahçe arasından Hasan Kılınç’a ait bahçe birinci seçildi ve ödül olarak 100 kilogram gübre kazandı. İkinci seçilen Özdilek Maraş’a ait bahçe 50 Litre Mazot kazanırken, üçüncü seçilen Hanım Çakır’a ait bahçe ise Zirai İlaç ödülü kazandı.

EN İYİ BAKLAVA

En İyi Cevizli Baklava Yarışmasında ise hünerlerini sergileyen arasından Bircan Ocak birinci seçilerek Elektrikli Süpürge ve 2 adet Halı, ikinci seçilen Sultan Salman Ütü ve 2 adet Halı ve üçüncü seçilen Eda Nur Baş ise 2 adet Halı kazandılar.

Her üç kategoride de dereye giren en iyilerin ödülleri ve plaketleri Belediye Başkanı Necati Çolak tarafından takdim edildi. / Pınar AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Deniz Sanat Merkezi hizmete girdi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.