CHP, EYT’liler için Kırşehir’de de sokağa indi

Genel merkez kararıyla 81 ilde EYT’lilerle ilgili basın açıklaması düzenleyen CHP’liler, Kırşehir Cacabey Meydanında basın açıklaması yaptılar.

19.01.2022
672
A+
A-

 “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Lütuf Değil, Kazanılmış Haklarını İstiyor”

Genel merkez kararıyla 81 ilde EYT’lilerle ilgili basın açıklaması düzenleyen CHP’liler, Kırşehir Cacabey Meydanında basın açıklaması yaptılar.

14 Ocak Cuma günü saat 14.00’te Kırşehir Cacabey Meydanı’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, EYT’lilerin sorunlarını dile getirdi.

EYT ile ilgili basın açıklamasına İl Başkanı Şeref Baran Genç ve pati yönetimi ile çoğunluğunu EYT’lilerden oluşan kabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Milletvekili İlhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sorun sadece EYT’lilerin sorunu değil, işsizlerin, emeklinin, çiftçinin, öğrencinin, esnafın ve tüm Türkiye’nin sorunu. Ekonomik kriz tavan yapmış, ülkemizde şu anda ciddi bir ekonomik kriz var!

24 Haziran 2018 seçimlerinde, ‘Verin yetkiyi görün etkiyi’ diyordu. Vatandaş verdi yetkiyi gördük etkiyi! Ne geldi sürekli zamlar geldi, elektriğe zam, doğalgaza zam, mazota zam, benzine zam, LPG’ye zam, gübreye zam, iğneden ipliğe her şeye zam geldi.

Şu ana kadar iyi olan bir şey var mı? Maalesef ben göremedim. Biz CHP Heyeti olarak 2 hafta önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyarete gittik ve sorduk EYT’yi ve de 3600 ek gösterge ne zaman çıkaracaksınız diye. Sayın Bakan da 3600 ek göstergeyi bize ‘6 ay içerisinde mutlaka çıkaracağız’ dedi. Söz vereli 4 yıl olmuş bu zamana kadar neredeydiniz?

EYT’lileri neden emekli etmiyorlar? Çünkü diyorlar ki bütçede para yok. Peki, 5’li çeteye gelince para var, yandaşa gelince var ama söz konusu EYT’liye gelince yok. Öbür tarafa dönüp bakıyorsunuz etrafındaki insanlar her geçen gün yeni bir ihale alıyorlar, onlara var EYT’liye yok. Bir sürü bürokrat 4 maaş alıyor 5 maaş alıyor onlara var EYT’liye yok. Diyorsun ki Suriyelilere 40 milyar dolar para harcadım, Suriyelilere de var ama EYT’liye yok. Şu an sizde biliyorsunuz ki milyonlarca insan EYT’yi bekliyor. EYT çıksa ilk etapta 700 bin insan emekli olacak bunun maliyeti ise 8 milyar Türk Lirası, sen 8 milyar lirayı her tarafa harcıyorsun, ama EYT’liye gelince para yok diyorsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  “Bizleri muhatap almayanları bizler de muhatap almıyoruz”

Buradan iktidar yetkililerine sesleniyorum, seçim çok yakın EYT’lilerin hakkını vermezseniz eğer hiç şüpheniz olmasın ki EYT’li vatandaşlarımız sizi sandığa gömecektir. Biz Millet İttifakı olarak en yakın seçimde AKP’yi sandığa gömeceğiz! Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde; öğrencilerimizin kredi borçlarının faizlerini sileceğiz, çiftçi borçlarının faizlerini sileceğiz, esnafa destek olacağız, esnafın kredi borçlarını öderken yanlarında olacağız, memura destek olacağız, emekliye her koşulda destek olacağız, bunların hepsini biz yapacağız! AKP hükümeti bunların hiç birini yapamaz, mümkün değil. Hiç şüpheniz olmasın ki halkın iktidarı yakın, hepinize teşekkür ediyorum geliyor gelmekte olan.” / İbrahim AKTÜRK

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.