CHP İlçe Başkanı Zeynel Kankal oldu

Cumhuriyet Halk Parti Kaman İlçe Kongresinde yapılan seçimle İlçe Başkanlığına Avukat Zeynel Kankal seçildi.

27.01.2021
1.714
A+
A-

Cumhuriyet Halk Parti Kaman İlçe Kongresinde yapılan seçimle İlçe Başkanlığına Avukat Zeynel Kankal seçildi.

20 Ocak 2021 Çarşamba günü Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen seçimli kongrede 2 liste yarıştı. Aralık 2019 tarihinde yapılması gereken ve seçim kuruluna yapılan itiraz nedeniyle ertelenen kongre öncesinde 4 adayın yarışacağı konuşuluyordu.

Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in Divan Başkanlığını, Kâtip Üyeliklerini ise Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’ın yaptığı kongreye Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Başkanı Şeref Baran Genç ve parti yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

CHP Genel Merkezi tarafından seçime götürmesi için İlçe Başkanlığına atanan Avukat Çağdaş Gökalp’in idaresinde gerçekleştirilen kongrede aday olması beklenen H.Mustafa Öğülmüş’ün delege seçimleri sonrasında, eski İlçe Başkanı Nafi Erbaş’ının da kongre öncesinde adaylıktan çekildi. İlçe Başkanlığı yarışı için Avukat Zeynel Kankal ile CHP Belediye Başkan Adayı Aydın Yaman’ın listeleri oylandı.

113 delegenin oy kullandığı seçimler sonucunda Aydın Yaman’ın listesi 49 oy alırken, Zeynel Kankal’ın listesi ise 64 oy aldı. Zeynel Kankal’ın CHP’nin yeni Kaman İlçe Başkanı seçildiği kongrede 12 asıl, 12 yedek Yönetim Kurulu Üyesi ile 23 kişilik İl Kongre Delegesinin de isimleri belirlendi.

Kankal’ın yeni Yönetim Kurulu ise Fatih Demir, Burhan Er, Niyazi Güneş, Kuddüsi İlbey, Bekir Karaşahin, Tahir Karlı, Özgür Kayhan, Ali Özcan, Mahmut Tan, Emre Tanrıbuyurdu, Şaban Türk ve Mustafa Yeşil’den oluştu. / Sultan AKTÜRK

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Cevizin en iyileri belirlendi
YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.